Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín s olejem 1:25 do auta

Od: kepio* odpovědí: 8 změna:

Co se stane s osobním autem /benzínem/ když do nej naleji 5L benzínu s olejem1:25 co mi zbyl z piily do plné nádrže .

Děkuji za podměty

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když to naleješ do půl zaplněné nádrže (15l), tak to budeš mít 1:100, to je úplně zanedbatelný.

erikch*
hodnocení

2x
Jak s kterym- do novějšího ne,do starších ještě rozřešit a v koho,bude to jen trosicku cudit...

jmhad*
hodnocení

2x

Záleží,kolik bude v nádrži benzinu.Do suchá bych to nelil,když tam bude 15,tak se to ztratí.Ber to logicky,že se ti ve válcích spaluje i část oleje,kterou nestačily stěrací kroužky setřít.

praivo*
hodnocení

1x

Já doporučuji sehnat souseda/kamaráda, který má 2T pilu/křovinořez/něco podobného a směs mu, třeba za 100 Kč, nabídnout.

asd*

Jo a náhodou pilu zadře a soused/kamarád bude chtít zaplatit opravu = píst + válec + práce = kolem 5000,- A to se vyplatí.

nickys
hodnocení

0x

Nic se nestane, nalej to tam, klidně.

gumidek*
hodnocení

0x

Poškodí se katalyzátor. Komu se to bude líbit je čerpadlo :). Svíčky budou špatně zažehávat směs a pokud je v autě lambda, tak stoupne trochu spotřeba díky špatně spálené směsi. Tedy nalitím zbytku neušetříte.

Záleží do čeho lít a nebo vylít jen 2 litry do plné nádrže a pak po čase zase 2 litry do další plné a pak ten zbytek do třetice.

kepio*
hodnocení

Děkuji všem za podměty i já jsem si myslel že ten nějaký olej motor vezme z olejové náplně.Jen jsem si nebyl jistý.

Nedám to tam vše naráz rozdělím to na dvě nádrže.

Ještě jednou děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]