Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení auta v polopřevodu na min. majitel

Od: kubi28xxx* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prodal jsem auto, které bylo ODHLÁŠENÉ (v polopřevodu) na člověka, od kterého jsem ho koupil. Já jsem auto ale nepřehlásil na sebe, ale prodal hned dál. Tzn auto je odhlášené na pana A, já pan B jsem si ho koupil a prodal panu C. Potřebuji poradit, jak si současný majitel, pan C, auto přihlásí na sebe.

Mockrát děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Bud se vám nebo jemu podaří jej zkontaktovat anebo jednoduše kupec(pan C) si sepise plnou moc(nemusí byt ani úředně či notarsky ověřena) od pana A na sebe,pak už provedeoodhlášku na sebe( bohužel ale musí na úřad pana A,podle razítka v TP) a na svůj příslušný už dokončí převod...
doplněno 27.05.14 13:11: Ano vy jste (z pohledu registru) ze hry...správné by pán A mel jít na úřad a ochladit na pana C jenže v reálu(pokud nejsou z jednoho města) je jednodušší a levnější sepsat si tu plnou moc...
kubi28xxx*
hodnocení

Ještě jednou tedy, já musím sehnat plnou moc od pana A na pana C (já jsem mimo hru tím pádem? ikdyz má pan A smlouvu o prodeji semnou a já s panem C?)

A proc pak musí pan A na úřad?

erikchu, co bude za text v plné moci, pan A zmocňuje k čemu pana "B"?

buss
hodnocení

0x

Normálně, jste vlastník, jistě máte kupní smlouvu nebo koupi prokážete, takže prodejte dále. Kupci bych doporučil se poptat na jeho úřadě, jak se na toto dívají oni, co požadují. Bohužel není vůle úřadníků jednotná...

kubi28xxx*
hodnocení

Ok pánové, děkuji mockrát, s minulým majitelem snad bude rozumná řeč a nebude nikde problém.

Pan A, ale nemusí tedy nikam chodit, ne? Stačí, aby napsal plnou moc na toho, kterému jsem auto prodal a tím by to mělo být vyřešeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]