Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekodaň - při přepisu auta od osoby ZTP

Od: carmen88 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

je nutné hradit ekodaň v případě, že bylo auto napsáno na ZTP a nyní jej převedu na sebe? Nebo je již "osvobozeno"?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

Podle mě budete platit. Pokud je to přímo od ZTP a neproběhla žádná další přeregistrace.

hodnocení

0x

Dle novely zákona z podzimu loňského roku, budete určitě platit ekodaň, pokud v techničáku nemáte zapsáno, že byla již uhrazena.

carmen88
hodnocení

Děkuji. A v případě, že auto zůstane napsáno na majitele se ZTP (souhlasí), tak ale může nastat riziko, že mi bude zabaveno při případé exekuci tohoto majitele? (neznám jeho majetkové poměry, proto uvažuju bohužel i takto)...

jaja2

Dobrý den, a když mám při přepisu na(přes :)) ZTP zapsáno "osvobozeno"? Jelikož jsem to minulý týden po ZTP majiteli napsal na sebe a nic nechtěli.

Díval -la jste se do TP? asi ne protože jinak ba tu tato otázka nabyla!Psal to ji p.Milan-máte-li v TP napsáno že poplatek na sběr a likvidaci autovraků byla zaplacena,pak neplatíte!

To Carmen Zápis v TP neurčuje vlatnické vztahy,to určuje Kupní smlouva! Exekutor nemůže a nesmí zabavit vaše auto na dluh jeho původního majitele!

doplněno 27.05.14 15:59:

Tak buďto u Vás mají jiné prováděcí pokyny nebo se změnila legislativa.Ekovýpalné se po osvobozeném převodu mělo při dalším převodu platit!

Prosím nazývejte věci pravým jménem! DI již dávno zaniklo dnes je to dopravní odbor!

jikk

mám zápis "osvobozeno", čili není zeplaceno

vozidlo jsem na sebe přihlásil a nic se neplatilo

jaja2

Ano, přesně tak. Kolega v práci taky tak. Spolupracujeme v práci na veteránech. Přepisovali jsme teď v květnu Škodu 1000 MB, kterou jsem na podzim prohnal přes ZTP kvůli EKO dani a na DI jsem nic neplatil, auto má STK a je v provozu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]