Nejste přihlášen/a.
Občas se mi při jízdě rozsvítí kontrolka dobíjení. Chvilku svítí, občas problikne a pak zase dlouho nic (např. 300km). Nevíte, čím by to mohlo být? Alternátor mám po opravě (nová ložiska atd.).díky
2x
Mám Superba 2,5 6V také, ale to není důležité. Tyto problémy s alternátorem jsem měl také. Jelikož je u tohoto motoru špatně dostupný, dlouho jsem s tím jezdil (cca 4 tis. km), ale pak se to zhoršovalo. Alternátor jsem nakonec vyndal, vyzkoušel a fungoval. Zandal a opět poblikával. tak opět ven (tady u tohoto typu je to rozebrat půl auta). Pak už jsem šel téměř najisto po rotoru. Přerušené vinutí. Při nízkých otáčkách a i v závislosti na teplotě dobíjel, po chvíli nedobíjel. Takže já to tipuji na tuto závadu téměř na sto procent. Není to vidět na první pohled. Musíte vyzkoušet jednotlivé dráty u komutátoru. Budou buď volné nebo spíš mikroskopická prasklina.
doplněno 26.05.14 22:30:opravuji: u kolektoru, ale to je vcelku jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.