Nejste přihlášen/a.
Občas se mi při jízdě rozsvítí kontrolka dobíjení. Chvilku svítí, občas problikne a pak zase dlouho nic (např. 300km). Nevíte, čím by to mohlo být? Alternátor mám po opravě (nová ložiska atd.).díky
Mám Superba 2,5 6V také, ale to není důležité. Tyto problémy s alternátorem jsem měl také. Jelikož je u tohoto motoru špatně dostupný, dlouho jsem s tím jezdil (cca 4 tis. km), ale pak se to zhoršovalo. Alternátor jsem nakonec vyndal, vyzkoušel a fungoval. Zandal a opět poblikával. tak opět ven (tady u tohoto typu je to rozebrat půl auta). Pak už jsem šel téměř najisto po rotoru. Přerušené vinutí. Při nízkých otáčkách a i v závislosti na teplotě dobíjel, po chvíli nedobíjel. Takže já to tipuji na tuto závadu téměř na sto procent. Není to vidět na první pohled. Musíte vyzkoušet jednotlivé dráty u komutátoru. Budou buď volné nebo spíš mikroskopická prasklina.
doplněno 26.05.14 22:30:opravuji: u kolektoru, ale to je vcelku jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.