Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zajímalo by mě jak bych mohl udržovat zapalovací svíčky u auta, mám je tam rok a najel jsem na ně max 10 000km a nechci je tedy zatím měnit.Zatím mě napadlo je odrbat drátěným kartáčem, nebo je namočit do nějakého rozpouštědla? Díky
doplněno 25.05.14 22:19:Díky všem za rady, poradily byste mi jak hodně mám dotahovat svíčku, když nemám momentový klíč? Připomínám mám 1.3 Felicie Monomotronic (jednobodovka). K něčemu tu sílu přirovnat, jestli třeba jen dvěma prsty a tak podobně, vím jen že se má dotahovat jen ve studené hlavě.
Zdravím, rada nejcenější, pokud není důvod, tak se svíčky nedemontují. Ve většině případů po opětovné montáži už tak dokonale netěsní z důvodů deformace těsnění, pokud to není kužel, ale i ten se může opotřebit. Navíc spousta lidí nemá cit či momentový klíč či neví, jak správně s opotřebenou svíčkou při opětovné montáži zacházet, a většinou ji přetáhnout, čímž dostávají závity zejména v hliníkových hlavách pěkný záhul.
Jinak video je to pěkné, ale vzhledem k tomu, že svíčku pěkně žhavý, tak si myslím, že při čistění kartáčem v jednom směru a když se dává pozor na střední elektrodu tak svíčka bude 100% v lepším stavu, než po takové operaci. Toto kdyby mi udělali, tak chci nové svíčky. Každý kdo má trochu znalosti o oceli, keramice a pod. by toto neudělal. Takže za mě PB hořák ne.
Pokud je svíčka v dobrém motoru,je červenohnědá bez karbonu. Pokud je zanesena karbonem,tak je buď špatný typ svíčky a nebo už se ozývají kroužky. Zanesená švíčka se běžně čistí tak,že se dá k plamenu plynového sporáku,vypálí a pak přejede ocelovým kartáčem. Ale pokud opravdu je zanesena,je lepší dát nové dle předpisu výrobce motoru.Stará svíčka v motoru nic neušetří.
Kdybych se měl hrabat ve svíčkách po 10. tkm tak to vychází takřka každý měsíc. K tomu nevidím důvod. Jezdím hlavně na LPG, takže výměnu svíček nechávám na servisákách zhruba po 30 - 40 tkm - tedy zhruba 3x do roka, což považuji za dostatečné. Přesně jak radil kolega . svíčky nevyndavat, dokud není důvod. Navíc u dnešních aut je přístup ke svícím někdy víc než krkolomný - i u obyč. Octáky se rozebírá kvůli tomu sání. Asi začínám být nostalgický, ale v tomto případě zlatej W353 - kde jsem je měl po otevření kapoty jak na talíři - totéž u škodovek.
mám je tam rok a najel jsem na ně max 10 000km
Ani by mne to nenapadlo, pokud je správná směs, bez problémů startuje tak bych to nechal tak a po předepsané době vyměnil. Není problém 100 000 km, jen snad kontroloval. Co říká manuál?
Tady si o tom počtěte ladaklub.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.