Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1 slabe brzdi!

Od: stihl odpovědí: 7 změna:

snazim se opravit nebrzdici octavii majitelka nechce do auta vrazet rekla mi ze max do 3 tis tak jsem udelal zadni kotouce,ktere byly sjete nerovnomerne a opalene. desticky byly original SKODA menene 2 roky z5 tak jsem je tam nechal i dkyz to je blbost ale byl jsme omezeny rozpocten,protoze predni kotouce byly sjete taky a hlavne v nich byly drazky a taky sklovate a spalene. pak sem udelal kapalinu, zavzdusnene to nebylo. auto sem jel zajet,ale ucninek je skoro stejny

brzdy berou az kdyz se po tom dupne na podlahu nebo opakovane probrzdi zhora neberou vubec coz je aspon pro me nejhorsi varianta,protoze ta reakce je pomala zkousel sem kriticke situace a clovek brzdi aj ocima. vim jak ma ostre octavia brzdi a todle je fakt des.podtlakova hadice krasna neposkozena posilovac brzd si myslim to nebude podle me jedina moznost hlavni brzdovy valec,ale to uz majitelka nebdue chtit zaplatit rikala mi,ze si na to zvykla a vzdycky zabrzdi:D:D

tak nevim no sere me,ze sem ji to nezpravil,ale jde ji o penize vic jak o bezpeci.

jeste dodam,ze to nefungije jako kdyz je zavzdusneny system,ze se namacka a zacne brzdit brzdi to stridave oblacno jendou celkem ostre a pak s se pedal zmackne o 2 cm a ani to nepribrzdi.

taky si rikam,ze brzdove hadice by si taky zaslouzily vymenu,ale mechos s kerym sem to odvzdusnoval rikal,ze to nikdy nemenil. v praci mi rikali,ze by se to melo menit s destickama to ja zase nikdy neslysel,ale myslim,ze jednou za 5,6,7 let by se to auto zaslouzilo tech 500 za hadice dat

co myslite? zkusenosti rady?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

když to brzdí "střídavě oblačno" netáhne to do strany, případně nezůstane některé kolo přibržděné? Věnoval bych pozornost brzdovým hadičkám.

stihl
hodnocení

tahne to do stran,ale oba pistky se vraci stejne kola lehounce pribrzduji,ale je to v norme.

uvidime kdyztak sezenu z vrakace posilovac aj s valcem a zkusim prehodit.

erikch*
hodnocení

0x
Pokud byla měněna kapalina,neexistuje neodvzdusnit-to je pravé to ze jednou normálně brzdí,pak se dvakrát "propadne" pedál atd...funkci brzd.válce odzkousime jednoduše před nastartovanim naslapu az mi pod nohou ztvrdne,nastartuje a musí se mi pedál brzdy trochu propadnout a držet tlak...pak je o.k.,s výměnou brzd.hadic- pokud není problém měnil bych jednou ročně(osobně měnil) pro jistotu...takže každopádně odvzdusnit(ve dvouch lidech ideálně)...
stihl
hodnocení

tak samozrejme,ze to je odvdzusneny! jak ybch asi jinak vymenil kapalinu? nesla ani jedna bublinka .

zkusim sehnat levny brzdovy valec

proč myslíš že to je válec? spíš bych se zajímal jestli funguje posilovač tak jak má a jak jsou na tom přední kotouče s deskama..

doplněno 24.05.14 18:34:

zapomen na to že jestli je předek po smrti tak že po vyměně zadku ti to začne brzdit.. měl jsi raději udělat rovnou... to máš kolem 2500 a pak bys věděl na čem jsi.

stihl
hodnocení

ja sem vymenil predek aj zasek kurna. psal sem,ze sem desticky srovnal a nechal protoze byly originalni a temer nove.

posilovac funguje! todle delalo jendo auto,kdyz sem byl na brigade v servise a vymenil sem valec a vse OK

jina moznost neni. kazdopadne je nahovno kdyz clovek zaplati tolik penez a vysledek zadny. ja byt ona,tak su nasrana:D

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Pokud brzdy nebrzdí jak mají,je nutná generálka a v tom případě není šetření na místě.Vždy si musíme uvědomovat,že brzdový systém je na voze to nejdůležitější.Dávat nové destičky na zrýhované a spálené kotouče je blbost.Kotouče se dají na soustruhu stočit(nejsou-li popraskané).Stejný postup bych doporučoval u bubnových brzd s výměnou čelistí.Je ale pravda,že kompletní generálku za nějakých 2-3000 Kč neuděláte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]