Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlakuje motor? Cena výměny motoru

Od: punker* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Mám opel astra 1.6 8v a motor za studena klepal a za studena i za tepla má divný volnoběh (jakoby jel na tři válce,nebo jak to popsat,ale jede na všechny)

Myslel jsem že to dělají hydroštely,tak jsem si koupil aditivum do oleje a chtěl sem ho nalít do nastartovaného motoru,ale jak sem oddělal víčko pro nalívání oleje tak jsem zjistil že tam fouká vzduch. Jsou KO pístní kroužky,nebo to můžou dělat i ty ventily. Auto nekouří.

Případně na kolik by mohla vyjít výměna motoru v neautorizovaným servisu? (motor bych si sehnal)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Jakmile jsou hydrostely "nacate" epomuze žádné aditivum apod,ale jen výměna...otázkou je zda to ma smysl když je možné,ze i potřebuji vyměnit kroužky,udělat sedla,ventily,gumicky,hlava atd.*to se pozná az po rozborce (takhle v kupé můžete nechat změřit tlaky)...Na druhou stranu sehnat zdravý motor 1.6 nebude zas takový problém,ideálně ale někde v něčem naboranem nebo totálně shnilem,abyste jej mohl odzkouset...tohle je na vas,zkuste procházet ted několik dni inzerci a uvidíte,ale co jsem tak koukal zrovna na aukru jsou ted nějaké orezle Astry se zdravými Benz.motory(nevím obsahy)...uvidíte...motor zvladnete vyměnit sam u eFka Astry to není problem-jde jen o to sehnat zachovaly kus,vyjde vas to levněji než opravovat...
punker*
hodnocení

Aditivum jsem tam nalil jen tak na zkoušku,přece jenom je to levnější než hned měnit motor,a četl sem že někomu to i pomohlo. Jinak já mám astru G ale ty motory tam sou stejný a u nás je vrakáč kde těchto aster maj několik a věřím že se tam najde i tento motor,ale třeba to nakonec ani nebude nutné :)

Jinak tlaky nechám změřit,díky ;)

hodnocení

0x

já bych začal výměnou palivového filtru pak okouknoust svíčky a kabely to že funí bych moc neřešil a nalil do něj hustčí olej třeba 15W40ku

punker*
hodnocení

nalil sem tam zatím to aditivum,tím se olej i zhustí,mělo to konzistenci jako med :D

Palivovej filtr vyměním hned jak ho seženu,nejdřív asi v úterý,motor do otáček de,ale když jedu pomale,kolem do 2000ot.min tak auto strašně cuká,svíčky můžu vyměnit hne zítra ještě jedny doma mám ze stejnýho motoru :)

hodnocení

0x

Nebál bych se řící že "dýchá" téměř každý motor,ono záleží jak moc!Spíše sezaměř na změření tlaků,po měření tlaků se poté ,nwn jak v servisech,ale podomácku vstříkne trošku oleje do každého válce a měří se opět tlaky,pkd je na nějakém válci velký rozdíl-tam jsou kruhy KO.Další varianta ,zkusit do válců vstříknout petrolej,pkd jsou kruhy "zakarbonovány" tak po působení (nejradějí alespoň přes noc,raději déle) petroleje by tento měl kruhy uvolnit!Je to jednodušší než hned poslat motor do háje a dávat druhý!Jinak to že se klepe a jede jakoby na 3 válce ještě neznamená,že je špatný motor není to nečím jiným? A hydroštely se projevují ne tímto,ale cvakáním jakoby šicí stroj!

punker*
hodnocení

právě bráchova fiaťácká 1.6 16V která má 250tis nalítáno tak nefuněla,se mi zdá.

Ty tlaky rozhodně nechám změřit.

punker*
hodnocení

Po přidání aditiv do oleje sem to byl protáhnout a něco mi začalo jakoby klepat pod kapotou,byl to zvuk hodně podobný,jak když sem měl prasklé svody,tak jsem po vychladnutí motoru hledal příčinu a svody jsou vpořádku,ale fouká mi to pod svíčkou druhého válce zleva (pohled proti autu). Zkoušel jsem vyměnit svíčky,ale nepomohlo to. Na svíčky jsou tam takové trubky a pod tím to fouká. Nevíte jestli se to dá přetěsnit?

Přidávám obrázek pro lepší představu.

Tlakuje motor? Cena výměny motoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]