Nejste přihlášen/a.
Ahoj dnes chci na autě vyměnit olej, auto přes noc stálo a dnes jsem nestartoval. Musím olej zahřát, abych ho mohl vypustit, nebo můžu začít rovnou vypouště. Olej sice bude husty, ale výpušťák je velký a z různých dutin motoru olej musel přeci včera stéci do olej.vany když byl ještě zahřátý...
Díky za rady.
"z různých dutin motoru olej musel přeci včera stéci do olej.vany"
Nemusel a také nestekl. Navíc je studený olej znatelně hustší, než teplý a více ulpívá na povrchu součástí uvnitř motoru. Takže i po vypuštění ho zůstane spousta na stěnách vany. Snad by to šlo, kdybyste nechal výpustný šroub otevřený několik dní, aby vytekly i zbytky hustého oleje.
ok zahřeji tedy, ale když píšete že nestekl "z různých dutin motoru" včera (když byl motor zahřátý), tak ani dnes nesteče když ho přeci zahřeju. Takže jde spíš jen o tu olej. vanu...
Ale on sice stekl,ale z vany studeného vypustíte cirka polovinu toho co ze studeného,po nočním stání!
Včerejší zkušenost-motor zahřátý, vypustil jsem max.3,5 litru,ale nalil 4l!U studeného motoru by byl rozdíl ještě větší!
doplněno 23.05.14 19:19:zase chyba,já asi budu muset přestat sem psát! Kuwa napsal jsem to opačně!
Osobně vypouštím resp. měním olej na ohřátém motoru, ale myslím, že by se vůbec nic nestalo, kdyby jste to udělal na studeným.
Ono toho oleje v motoru stejně zůstane docela dost a v době, kdy se v servisech olej nevypouští, ale odsává je to jedno. Při odsávání oleje ho tam zůstane daleko víc ( u osobáku až půl litru u náklaďáku i 1 litr), než když ho vypustíte studený.
To už jsou v servisech i lenošní povolit zátku na vaně?.ještě že jsem celkem zručný a dost věcí si na autě dokážu opravit svépomocí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.