Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje za studena?

Od: honzarce1® odpovědí: 15 změna:

Ahoj dnes chci na autě vyměnit olej, auto přes noc stálo a dnes jsem nestartoval. Musím olej zahřát, abych ho mohl vypustit, nebo můžu začít rovnou vypouště. Olej sice bude husty, ale výpušťák je velký a z různých dutin motoru olej musel přeci včera stéci do olej.vany když byl ještě zahřátý...

Díky za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"z různých dutin motoru olej musel přeci včera stéci do olej.vany"

Nemusel a také nestekl. Navíc je studený olej znatelně hustší, než teplý a více ulpívá na povrchu součástí uvnitř motoru. Takže i po vypuštění ho zůstane spousta na stěnách vany. Snad by to šlo, kdybyste nechal výpustný šroub otevřený několik dní, aby vytekly i zbytky hustého oleje.

hodnocení

ok zahřeji tedy, ale když píšete že nestekl "z různých dutin motoru" včera (když byl motor zahřátý), tak ani dnes nesteče když ho přeci zahřeju. Takže jde spíš jen o tu olej. vanu...

Ale on sice stekl,ale z vany studeného vypustíte cirka polovinu toho co ze studeného,po nočním stání!

Včerejší zkušenost-motor zahřátý, vypustil jsem max.3,5 litru,ale nalil 4l!U studeného motoru by byl rozdíl ještě větší!

doplněno 23.05.14 19:19:

zase chyba,já asi budu muset přestat sem psát! Kuwa napsal jsem to opačně!

"vypustil jsem max.3,5 litru,ale nalil 4l!U studeného motoru by byl rozdíl ještě větší"

Teď si trochu protiřečíte :-D . Z toho vyplívá, že čím více oleje zbyde v motoru, tím více se ho musí dolít. *haha*

hodnocení

OK vždyť jsem to psal.. jde tedy jen o tu olej vanu...

stirecek*
hodnocení

1x
Zahřívat nemusíte. Tam jde jen o to, ze bude vytékat delší dobu a něco tam zůstane.

Do dneška jsem si myslel, že teplý olej lépe vyteče a vezme sebou více nečistot z motoru.

stirecek*
Teplý vytece rychleji. Nečistoty jsou snad ve filtru a na magnetu.

hanher*
hodnocení

0x

Jednoznačně motor zahřejte a až poté vypusťte olej.

hodnocení

0x

Osobně vypouštím resp. měním olej na ohřátém motoru, ale myslím, že by se vůbec nic nestalo, kdyby jste to udělal na studeným.

Ono toho oleje v motoru stejně zůstane docela dost a v době, kdy se v servisech olej nevypouští, ale odsává je to jedno. Při odsávání oleje ho tam zůstane daleko víc ( u osobáku až půl litru u náklaďáku i 1 litr), než když ho vypustíte studený.

fik

To už jsou v servisech i lenošní povolit zátku na vaně?.ještě že jsem celkem zručný a dost věcí si na autě dokážu opravit svépomocí

olaf71*
Usetri za vypousteci sroub.u nekterych motoru se musi dat novy.

a hlavně nemusejí sundavat kryt pod motorem. kdo by se s tím taky babral, že jo? :)

doplněno 23.05.14 18:44:

jsou na tom tak dobře. servisy musejí vydělávat. demontáž a montáž krytu zabere pár minut, za které zákazník musí zaplatit...

fik

To jsou na tom moderní auta tak blbě že se musí kvůli zátce oddělávat kryt pod motorem?

ujendys*
hodnocení

0x

to je snad jasný zahřát pak vypustit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]