Nejste přihlášen/a.
Zdravim
(paaani, poprve pisu tady na teto strance, i kdyz uz tu mam prectene tisice prispevku ;D no k veci)
Chtel bych poradit s vyberem noveho auta do rodiny. Nyni mam 15 let starou Felicii 1.3 MPI, ktera sotva jede a jelikoz jsem v nejlepsim veku (21 ) tak je na case koupit noveho "potomka" na ctyrech kolech.
V podstate mam vybran jen model auta vybava: Skoda Fabia II Combi no a zde je kamen urazu... jaky motor, benzin nebo naftu atd... nejdriv jsem byl rozhodnut pro 1.2 HTP ale nakonec jsem od toho odstoupil (ani nwm proc), potom je ta 1.4 16V prej hodne zere... samozrejme vsechny 4 el. okna parkovaci system (neni nutnost)
jo a abych nezapomnel moje trasy jsou nasledujici: POUZE mesto, 10km RANO do prace a 10km zpet, auto by bylo jenom jezdeni po meste, maximalne 2x za rok dalkova cesta
na forech ctu, ze diesel je blbost pro me, ale znamy nejsou tak skepticti a kdyz se nebude tolik vytacet motor, pravidelne menit olej a jednou za par dni projet auto na dalnici kvuli turbu, ze by to bylo super... vase navrhy?
No, nejsem žádnej odpůrce dieslů, ale myslím si, že kupovat si diesl do města, když s ním najedete 10km ráno a 10km večer, je prostě hloupost. CO byste s tím získal? Že budete mít o něco lepší spotřebu? Ano, ale to, co ušetříte, vrazíte záhy do motoru, který Vám bude pracovat studený a nezahřátý a kor v zimě. Pokud jezdítě jen po městě, tak je ideální nějaké malé a hbité auto, které si nebere extra moc. Asi bych šel být Vámi do koncernu, ale to je jen můj názor. Pokud nechcete feldu, tak bych šel do Octavie. Pokud chcete jedničkovou, tak bych šel do 1.6ky ve výkonu 74kw. Do města ideál, je to prostorný, jede to i rychleji, když se na to šlape a když náhodou pojedete na delší cestu, budete rád, že to má velkej kufr. Tu Fabii 1.2HTP bych nechtěl, ale známý (mechanik!) jí má a nezdí s ní jen po městě převážně a má na tachometru 600 000 a nic jí není a nemůže si jí vynachvílit. Je to všechno hodně o úhlu pohledu a zkušenostech, ale myslím si, že většina lidí Vám, stejně jako já, doporučí koncernové auto, protože proti ostatním značkám mají levný servis a díly. Chytněte si nějakou pěknou Oktávku a budete spokojen.
O1 1,6 74kw do mesta? Na 10km? Ved to zere aj travu pri ceste.A pri tychto 10 km do mesta zozere aj obrubnik.Okrem toho je to tazka velka opacha ktora riesi vysoku spotrebu len preto,lebo ma problem s vlastnou vahou a v kombinacii so zravym MPi. Neda sa s tym poriadne parkovat je tam maly vyhlad.Tazatel sa pytal na auto do mesta,nie na presuny rychlokvasenych manazerov v 90 rokoch.To auto jedine v kombinacii s LPG.
Pěkný den, je to docela složité, pro ještě hloubejší rady, by bylo potřeba o něco více informací. Ale Váš směr k benzínu je určitě dobrý a správný, na tohle se Vám určitě nafta nevyplatí...šel bych určitě do benzínu s tím, že bych si stanovil maximální akceptovatelnou spotřebu, a dle ní se dá potom vybírat model, značka a motorizace...
Pokud budete chtít nějakou hloubější radu, napište zde na Vás email a hodím Vám pár tipů či doporučení
Tak proc mi znamy, mechanici a servis mani rikaji, kdyz se nebude prohanet extremne studeny diesel, ze na kratkych trasach nevadi... jen je s tim treba zachazet...
zrovna jim bych veril
to nevím proč vám to říkají, ale něco jiného je ukazatel teploty chladící kapaliny a něco jiného je prohřátý motor, katalyzátor, filtr pevných částic. Podle mě to v zimě neohřejete a pokud koupíte auto s FP částic, tak ten to nepřežije. Aby se sám jakýmsi způsobem udržoval v provozuschopném stavu, musí se ohřívat na 600 stupnu. 20 km denně a ještě tomu nadvakrát je málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.