Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera mi přišel elektronický platební rozkaz od soudu, kde si pojišťovna Slavia nárokuje zaplacení povinného ručení od 17.5.2013 do 21.10.2013. Dne 15.3.2013 (!) bylo vozidlo trvale vyřazeno z evidence. Kopii karty vozidla se záznamem trvalého vyřazení jsem odeslala emailem na pojišťovnu. Další den mi přišlo potvrzení o přijetí s tím, že mě o dalším postupu budou informovat (8.1.2014). Od té doby mi nic nepřišlo, až včera ten platební rozkaz. Chci podat k soudu odpor, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Můžete mi prosím poradit jak v tomto případě postupovat a zda mám šanci spor vyhrát? Děkuji Darina
Dobrý den,kontrolní otázka.Po vyřazení vozidla z evidence jste zrušila u pojišťovny povinné ručení?
Volala jsem na pojišťovnu abych zjistila jak mám postupovat. Operátorka mi řekla že jim mám poslat zelenou kartu a tu jsem jim poslala. Bohužel jsem to neposlala doporučeně, takže od toho nemám žádný doklad. V prosinci mi přišel dopis ze společnosti bezpojisteni.cz, kde semnou řešili dluh za pojištění (částka byla kolem 9000,-). Obratem jsem jim poslala kopii dokladu o vyřazení automobilu z evidence. Potom mi jen přišel dopis, že je to vyřešeno a dluh je 0,- ...
Bohužel nestačí poslat mailem kopie je nutno řádně ukončit pojištění u dané pojišťovny, kdy je ze zákona povinností odevzdat zelenou kartu, nějak nerozumím tom u datu 8.1.2014 to je datum čeho?
8.1.2014 mi přišel e-mail od paní Staříkové - teamleadera centra péče o klienty, že potvrzuje přijetí e-mailu (s kopií výpisu evidence vozidel) a o dalším postupu mě bude písemně informovat - ale nikdo mě nijak neinformoval jak mám dál postupovat. Výpis jsem na pojišťovnu zasílala jako reakci na předžalobní upomínku.
Ukončila jste smlouvu nebo jen přestala platit pojištění? Neukončená smlouva = pojištění pořád běží a můžou vymáhat dluh na pojistném.
Zjistěte si jestli a kdy byla smlouva ukončena.
Ten samý den, kdy bylo vozidlo vyřazeno z evidence, jsem posílala výpověď smlouvy i se zelenou kartou na adresu pojišťovny. Z pojišťovny nepřišla do 30 dnů žádná odpověď, proto jsem považovala výpověď za realizovanou. V prosinci přišel dopis s oznámením zániku smlouvy z důvodu nezaplacení pojistného, proto jsem obratem poslala kopie výpisu z registru, že vozidlo bylo trvale vyřazeno. Přišla mi jen odpověď, že oznámení přijali a že mě budou o dalším postupu informovat... no a informovali mě až teď, platebním rozkazem...
...jsem posílala výpověď smlouvy i se zelenou kartou na adresu pojišťovny. Z pojišťovny nepřišla do 30 dnů žádná odpověď,
jak jste poslala výpověď? Proč jste nereagovala, když neodpověděli? Jak víte, že obdrželi Vaší výpověď?
Asi neprokážete, že jste poslala řádnou výpověď ze smlouvy? nebo ano?
doplněno 22.05.14 17:29:...Netušila jsem, že lze pojistit neexistující vozidlo (to je snad pojišťovací podvod,ne?)
kdo pojistil neexistující vozidlo? Kdo uzavřel pojistku?
Mám obavy že neexistující vozidlo nikd nepojistil,spíše jse nezrušila povinné z již neexistujícího auta.Pkd nemáte doklad,že jste odeslala ,tak asi budete muset doplatit! z toho co jste zde písbula vyplývá,že jste řádně nezrušila PR a proto po Vás chtějí doplatek!
Pokud jde o pojistné do prosince (kdy smlouvu vypověděla pojišťovna), tak bohužel budete muset zaplatit. Výpověď jste nepodala prokazatelně, pojišťovna toho využila a teď chce prachy. Proto požadavek poslat dopisem, proto chlácholení že přijali oznámení o vyřazení vozidla, proto nepotvrdili přijetí výpovědi pojistného. K...vy. Stejně jako když se pojistíte proti povodni, vyplaví vás voda a pojišťovna odmítne plnit protože to prý byla záplava - voda přitekla nejdřív kanálem a až potom dveřma...
Pokud nemáte důkaz o vypovězení smlouvy, tak to pojišťovna vyhraje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.