Nejste přihlášen/a.
zdravím, mám dotaz.
mám starou oktávku (r.v. 2000), diesel. včera jsem chtěl večer přeparkovat, normálně jsem nastartoval, ale po puštění klíčku motor tak během dvou vteřin chcípnul. zkoušel jsem to několikrát, normálně to nastartuje, ale pak to vždycky během chviličky zdechne. nepomohlo ani přidat plyn. baterka se zdá bát v pořádku (je nová, světla svítí apod.).
do aut nedělám, budu vděčný za jakýkoliv tip čím by to mohlo být a jak to případně "obicyklovať" abych s tím aspoň dojel do servisu.
díky
koncernvý immobilizér je právě tak dělán,nastartuješ a než člověk stihne dát ruku z klíčků na řadičku,tak motor vypne(přeruší přívod paliva)...podle popisu je to přesně takové chování...čili zkusit bud klíč č.2 nebo přivést šikovného človíčka s min.SuperVagem a ten na místě celý "slavný" immobilizér vyřadí,a už se vám takovýhle problém nikdy nestane(ročně se jen v ČR ztratí x tisíc Škodovek,čili pro zloděje stejně není nějaký immobilizér žádnou překážkou)...
Na 99% immobilizer, tedy cívka u spínačky. Ta se nejvíc kazí. Pak ještě klíče, že by ti upadly a rozsypalo se ten černý plast.
A je to tak ja výše popsáno, nastartuješ a teprve pak vyšle řídící jednotka signál do tý civky. Pokud jsou v dosahu správné klíče, tak ty "odpoví" a když správně, motor zůstává v chodu. Pokud je odpoveď špatná nebo žádná, motor je zastaven, jako neoprávněný start.
Jedině výměna, opravit to nejde.
tak jsem na to mrknul do manuálu a vyzkoušel, vypadá to na ten imobilizér.
mám dva klíčky, ale nefunguje ani jeden. v manuálu jsems e dočetl, že to jde obejít nějakým kódem, kterej bych měl mít, ale nemám. nikoho se SuperVagem neznám. předpokládám, že nezbývá, než se nechat do servisu odtáhnout. nebo jak je to složitá oprava, nezvládl by to mechanik třeba na místě?
Nic moc složitýho to není, odkrytovat spínačku, vy měnit cívku, ale nevím, jestli stejně nebudete potřebovat auto napíchnout na počítač. Kdybyste to odtáhl do servisu (nemusí to být nutně značkový, ale takový, kde znají a umí), už jste mohl nějakou dobu jezdit. Teď jen ztrácíte čas a možná i peníze, pokud je vaše auto zdrojem obživy.
doplněno 22.05.14 14:45:jedná se pravděpodobně o výměnu tohoto dílu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.