Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opět vylomené zámky u auta

Od: zeleny3 odpovědí: 8 změna:

DD, zajímalo by mě, zda se také některý majitel v poslední době setkal s vythanými zámky u auta , přesně Dacie? Nedávno se nahlásilo poškození zámků, policie to sepsala, vyfotila a odjela,,, spoluúčast samozřejmě 5000kč, nedalo se nic dělat, nevzali otisky, že prej není proč,,a je to tu zase, dá se něják bránit proti těmto exotům, kteří ničí majetek? Kamery v ulici nejsou, nikdo nic neviděl ani neslyšel, jak jinak...Díky za odpovědi Eva

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

4x

S tím asi moc neuděláte *nevi*, mám obdobný problém. Několikrát vykradené auto (Praha, sídliště), naštěstí "jen" vyháčkované (žádné rozbité okno nebo vylomené zámky). Ukradená povinná výbava a autobaterie :(. Když jsem mluvil s policajtem tak mi říkal ať přeparkovávám alespoň 1-2x týdně do jiné ulice, ale ani to není jistota.

Autorádio jsem si už ani nepořizoval, na povinnou výbavu jako je autolékárnička, žárovky, pojistky, reflexní vesty, trojúhelník a drobnosti z auta mám tašku, kterou si při odchodu beru domů, tak že v kufru je jen rezerva a starý rezavý klíč.

Jestli se vám to děje moc často, tak bych asi uvažoval o změně havarijního pojištění s nízkou spoluúčastí :( a nebo zaslepení zámků nebo alespoň to časté přeparkovávání i když je to opruz a ještě bez jistoty :(.

Sekat jim pazoury (nic pro humanisty) a/nebo pořádné zákony, rejstřík přestupků, 3x a dost a opora v soudních rozhodnutích (aby se človek nemusel bát majznout zloděje po palici)

erikch*

na takovéhle uchyláky funguje jen hodně dlouho nenajedená tarantule,kobra nebo bojový pes-zkrátka něco jedovatýho dovnitř a máte jistotu,že ten dotyčný už nikdy nic takového nikomu neudělá(pokud to přežije)-je to mnohem osvědčenější než "hrozba" soudního systému a trestu...jen je trošku nutno počítat,že než nastoupíte,musíte onoho "mazlíčka" odchytit...Ale vážně,onehdá jsem četl někde v seriozním tisku,že u nás v čechách nechával podobně zoufalý majitel x krát vykradeného(ono tedy už nebylo co krást,čili spíš opakovaně poškozeného) v autě nějakou úžovku podobnou korálovce(jeden z nejjedovatějších hadů) a i ta úžovka kouše akorát bez jedu,takže panáček který se dotyčnému majiteli vozu po kolikáte vloupal asi pěkně čučel...Zkrátka podobná velmi nestandardní řešení jsou nejúčinnější-a já třeba osobně,kdyby se mi tohle dělo,normálně bych tam nasadil nějaký fakt jedovatý pavouky,s tím autem samozřejmě nejezdil,jen aby to toho ksindla(y) kouslo a vůbec by mi nevadilo i kdyby "podleh následkům"-prostě nemá co lézt do cizího auta,přes to nejede vlak...střílet je bohužel legálně nemůžeme(bránit svůj majetek) ale tohle je cesta..No a místo zámku dejte záslepky a pokud nemáte dálkové ovládání centrálu,nechte si je místo opětovné nové sady zámku(kdo ví na jak dlouho,že) doinstalovat...

zeleny3
hodnocení

No, co na to říct, hada sice doma mám, ale nevím zda by to klaplo,,,opravdu mě mrzí, že s tím nejde nic dělat, v autě se mi opravdu spát nechce, hladového rotvajlera tam nemůžu nechat , by na mě někdo poslal Srstku nebo Kubišovou. Nejhorší na tom je opravdu to, že se to ve velkých městech stává čím dál častěji, pojišťovna u tohoto typu je fakt na prd, každou chvilku čekat na zámky nic moc...auto je neuklizené, není tam nic , co by lákalo, stojí na hlavní ulici - kde , ale nejsou kamery, tak fakt už nevím, na místní policii už mne znají , stálůe se jen vypisují papíry a nic z toho..takže jen pevné nervíčky mi zbývaj

cobrak*
hodnocení

2x
Dobrý den. Mě napadá pouze nějaký hrozně silný alarm,který probudí spící lidi, a samozřejmě Vás, kteří po té zareagují. Nějaký opravou silný.
doplněno 20.05.14 14:45: *opravdu

asd*
hodnocení

0x

Buď kamera nebo hlídat. Asi máte přejícího souseda - Dacie opakovaně, to na náhodu nevypadá (pokud na sedačce nenecháváte kabelku...)

zeleny3
hodnocení

Bohužel parkujeme v Praze, kde bydlíme, tudíž tam nejsou kamery a auta se tady kradou na náhradní díly, kabelku ani jiné cenné věci tam nemám. Na pojišťovně nám bylo řečeno, že se tento typ krade na náhradní díly, že nejsme zdaleka první , kdo čeká na nové zámky, soused to nebude. Kdyby to bylo na venkově , nebo menším městě určitě bych souseda proklepla. Ale takhle už fakt nevim , co dělat, je to k zbláznění..

bananag
hodnocení

0x

Zastřelit!

výtka
Upozornění od sys hejkal 21. 05. 2014 08:32:25
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.
zeleny3
hodnocení

Zastřelit nepomůže, jelikož nebyl nikdo chycen při činu, což se stane málo kdy, tak máme asi fakt smůlu , jako plno majitelů těchto vozů. Hlídané parkoviště je z ruky a v Praze se platí ročně stání i když se večer nenajde místo na parkování, natož , když Vám někdo způsobí škodu na autě a nejde s tím nic dělat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]