Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radar s bleskem

Od: honza213 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den , mám dotaz kousek od baráku nám udělali rádar s bleskem je kousek za křižovatkou, ráno když odjíždím do práce vjedu do křižovatky zastavím je tam stopka dám blinkr do leva jsem připoutanej a přesto na mě blikne červené světlo tak by mě zajímalo co to znamená, protože ani rychlost nepřekročuji..?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den. Takovýto radar fotí úplně každého řidiče a po té teprve hodnotí, zda spáchal přestupek či nikoliv. Červeně bliká proto, že kdyby blikal bíle (jako foťák), oslňoval by řidiče.

hanher*
hodnocení

0x

Nejedná se o úsekový radar?

Je možné sem vložit jeho fotku?

lubos*
hodnocení

0x

Některé radary mají dole menší obdelník kde se červenými čísly ukáže rychlost z auta to vypadá jako blikání.

hanher*

Tak zrovna tohle nemá s radarem nic společného, a už vůbec to jako blikání nevypadá, protože ty číslice jsou čitelné a viditelné pouze z opravdu malé vzdálenosti.

erikch*
Je to opravdu jedna z. častí usekoveho radaru,který fotí(reaguje) na každé vozidlo,které projede bez ohledu na rychlost...anebo se jedna o fotobunku semaforu,která rovněž z dokumentuje každé auto,i když jede na zelenou(krásné to je vidět na I.P.Pavlova)...a nedávno jsem se dozvěděl,ze na i dnes.cz visel v nedávné minulosti článek o dotacích z EU z nichž jsou mnohé radary budovány jenže Unie poskytla dotace na preventivní účely nikoli na sankcionovane jak se v Čechách děje-takže asi bude stát za to dohledat onen článek i smapou takto z Unijních peněz budovaných,které nesmí byt použity k snakcionovani...Typicky české reseni-stat chce kasirovat,ale investice 0,-

Jezdím kolem několika takových párů úsekových radarů a zajímalo by mě, proč vždycky bliká jen ten první. Jak ten druhý za snížené viditelnosti pozná, které auto v koloně je to, které v daném úseku překročilo rychlost?

doplněno 20.05.14 11:09:

Úsekové radary jsou vždy 2 za sebou (pro každý pruh) v určité vzdálenosti. Když projíždím 1. radar, tak mě vyfotí s bleskem a přečte SPZ . Pak mě zaznamená 2. radar a spočítá průměrnou rychlost v úseku. Jenže ten 2. radar nemá blesk. Jak tedy rozezná v noci že je to moje auto, a ne jiné auto v koloně, když bez blesku potmě tu SPZ nevidí?

cobrak*
Každý pruh má svůj radar,tudíž vždy bleskne ten,který je přidělen tomu Vašemu pruhu. Zpravidla má levý pruh radar nahoře,pruh prostřední má kameru níže a pruh pravý kameru úplně napravo.
hanher*

Tyto radary sami rozeznají SPZ.

hodnocení

0x

Také jsem se dříve obával, že mě radar vyfotil a přijde pokuta, i když jsem jel pomalu. Nyní již vím, že radar fotí každé auto, což slušnému člověku nevadí a lumpové se musí obávat, že jejich útěk z místa činu bude zaznamenán a budou tak snáze vypátráni.

cobrak*

Ano. Ale známý bydlí kousek od úseku, kde se měří přesně takhle radary rychlost a občas je tam kvůli nejasnému důvodu místo 50ky 30ka. No a takhle jel ráno do práce, byla tam 50ka, vyfotil ho radar a přišlo mu, že jel na 30ce 50kou. Měl velkej problém s tím, dokázat, že tenkrát před půl rokem to měli asi nejspíš rozbité a on jel správně. Pak se to stalo ještě jednou a od té doby jezdí jinudy... Tak pozor na to...

buss

Slušnému člověku by mělo vadit, že je sledovaný kde se dá.

Když je to na veřejných místech, tak by mu to vadit nemělo !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]