Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat Tipo

Od: manotek* odpovědí: 18 změna:

Dobry den, kde mam sehnat tesnění pod hlavu, 1.7 disel a 43kw? kolik to stojí, diky

doplněno 20.05.14 01:07:

tak já začnu znova, jedeto, nevaří, ale mám olej ve vode, tak že se to tlakovalo

doplněno 24.05.14 12:55:

vše je v pořatku a je to tesnění :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

0x

V prodejně autodílů? Nebo myslíte, že to budou mít v drogerii či potravinách?

manotek*
hodnocení

tam už sem se ptal :D jasné že na netu, já to vžívotě nekupoval!

manotek*
hodnocení

ty jo, a já si myslel že to maj v mastně :D

hanher*
hodnocení

0x

Autokelly- nejlevnější 776,- Kč

manotek*
hodnocení

a krouzky?

manotek*
hodnocení

dolevam olej jak steklej

hodnocení

0x

Já bych to zkusil v zelovocu *smich*.

Teď vážně asi bych zkusil,když ne místní prodejce nd na auta,tak některý z eschopů jako Kellyšová,elitecat a další.

A jinak tipo 1,7D má jen 43kW? já myslel že má 44kw!A doporučil bych pkd nezáte či neumíte určit,vybrat tl. těsnění odborníka,předpokládám že když chcet těsnění a kruhy,že jste nechal hlavu alespoň srovnat nebo minimálně otlakovat?Dávate noté šrouby jak by se mělo? a...

doplněno 19.05.14 10:00:

Olej ubýva a teče do vody-u těchto motorů téměř 100% prasklá hlava!Zavařit pkd jde ale spíš ne a sehnat zdravou!Což bude rovno zázraku!Píšu na základě osobních zkušeností s tímto motorem!

manotek*
hodnocení

nelepší bude když koupím motor :)

trtr

Zdravím, motor koupit není řešení, můžete být tam, kde teď a možná ještě hůř. Pokud už se vrtá v hlavě, dělá se většinou Go hlavy, což může být např. 5 000,-Kč.

manotek*
hodnocení

olej mi ubyva a tece do vody :(

doplněno 18.05.14 20:30:

jesly to je tesneni nebo krouzky

trtr

raději nespamovat a koupit knihu jak no to a studovat, jinak to bude těsnění nebo hlava rupla

erikch*
V téhle případech vedle doporučují svěřit už jen diagnózu člověku známému problematiky- většinou se díly pod a do hlavu motoru kupují az podle reálném zjištěni stavu věci po rozebrání...těsnění ma sice výstupek s tečkami kvůli tloušťce,ale je dost možné ze tam ještě bylo azbestove takže se stejné bude dávat ocelové a minimálně lehce zabrusovat hlava-pokud je o.k...
manotek*
hodnocení

tak sem to rozebral a zistil sem, tam jako bylo i nebilo :) tesneni

tr

A písty a kroužky tam byly jak mají být? Myslím jako třeba kousky kroužků, jestli nebyly na pístu?

manotek*
hodnocení

jak to mám zjistit jesly protekaj?

To co jsi popsal je Hlavou ne kroužky!Ted asi horko těžko budeš zjištovat těsnost spalovacího prostoru,to se dělá když je motor kompletní tj s hlavou!Jinak jednoduchý test zda jsou či nejsou kruhy Ko je že se změří tlak,pak se do válců stříkne olej a opět měří,pkd jsou kruhy KO tal po vstříknutí oleje se u daného válce zvýší podstatně tlak (olej to doutěsní!)

Když to máš dole tak bych preventivně nalit na písty petrák a nechal být-uvolní karbon a pkd by byli kruhy KO tak asi proteče,jinak asi ne.

doplněno 19.05.14 22:01:

Zapomínáš na jednu skutečnost-toto je nejhorší motor v "D" v osobních autech spolu s 1,7D od opelu (NE 1,7D v opelu od ISUZU!)

PS tento motor v autě bych nechtěl ani zadarmo!Italové sice umí auta i motory,ale motory maji jeden hoodně velký problém,alespoň ty starší do cca90 či 95? jsou živé a dobré ,ale jen do max.stopadesáti tisíc a ne s nájezdem k půl mega či více!

manotek*
hodnocení

rozvody sem zajistil a sundal, hlavu sem skopnul, a po té sem vydel těsnění, hruza :D ČSSR snad.

manotek*
hodnocení

no a? Mě se stím jezdí dobře

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]