Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jezdím autem docela hodně let a skoro denně,ale co mě poslední dobou fakt vytáčí,že spousta řidičů vůbec nevyhazuje blinkr při odbočování,na kruháči,přejíždění do jiného pruhu atd. Co je to sakra za ˇfrajeřinky,nenapadá mě žádný rozumný důvod.Vím,že je povinnost podle vyhlášky při změně směru jízdy vždy použít blinkry,ale proč na to docela dost řidičů úplně s..e? Pardon,ale slušnější výraz nemám... Může za to policajt dát někomu i pokutu?
je pravda že to nedávání blinkru asi nejvíc vytáčí na kruháči a proto když přijíždim na kruháč hodně se soustředím na auto na kruháči jak jede jak si najíždí a tak to už i odhadnu předem jestli vyjede z kruháče nebo ne
na kruháči to asi nejspíš může vytáčet jen ty v levém pruhu předpokládám.. jinak spíš mě příjde horší jak si někdo předjíždí bez blinkru a nebo začne brzdit jak blázen a až když točí volantem tak zabliká, jestli vůbec to..a najíždět do aut mi připadá jako fakt hodně blbá "pomsta" to je tak zralé na papíry do čistírny...
To je v pořádku,ale budeme příště předvídat i to,jestli si nějaký magor neřekne,že se mu líbí víc červená barva a pojede na křižovatce,místo vás,který máte zelenou? Myslím,že maličkostma se má začínat a dát jim najevo,že je něco špatně.
Zdá se, že jste asi nejezdil moc na motorce, co? To byste se naučil předvídat i to, že si řidič zapaluje cigaretu a nebo, že vám z okénka tramvaje vylítne petka od coly... Jo, pane, předvídejte i nemožné a nespoléhejte se na chování druhých. Jedině tak máte šanci se dožít vyššího věku.
@cobrak: vím, že je to trošku mimo dotaz, ale je to minimálně druhé téma, v kterém se chlubíte tím, že řidiče vybržďujete. V tom prvním jste hlásil, že to bylo kvůli tomu, že se Vám v rychlém pruhu někdo "lepí na zadek".
Takže zaprvé - jako zdravotník byste si měl umět představit, že v rychle jedoucím voze jede třeba člověk, který veze těhotnou ženu do porodnice, nebo kdokoli nějakého zraněného (nebo se záchvatem) do nemocnice. A který se vzhledem k funkčnosti našeho zdravotnictví rozhodl použít okamžitě vlastní auto a nečekat na příjezd záchranky. V případě, že "díky" Vašemu vybrždění dojde k nehodě, ponesete si zasloužené výčitky svědomí...
A zadruhé - Vaše vybržďování nemá oporu v zákoně. Je jasně dáno, že musíme umožnit předjetí rychleji jedoucím vozidlům. Jako běžní řidiči nemáme žádné (ani morální) právo vychovávat či trestat jiné řidiče za jejich přestupky !
Nezlobte se, ale musel jsem to říci, protože se s podobnými řidiči občas setkám, a v tu chvíli bych jim nejraději opravdu fyzicky ublížil. Naštěstí na kameře bývá vidět, jestli řidič přede mnou MUSEL přibrzdit, nebo jen "trénoval" a "vychovával". Bohudík dnes PČR při řešení nehod k těmto záznamům přihlíží...
doplněno 18.05.14 20:56:@milan23: použití kamery bych v případě vybrždění a následné nehody nenazýval "bonzováním"...
doplněno 18.05.14 20:58:...jinak bohužel musím souhlasit s tazatelem, některým dražším autům asi páčku na blinkry vůbec nemontují...
doplněno 18.05.14 21:28:@cobrak - vypadá to, že nejsem sám, komu připadá Váš agresivní způsob jízdy (s kterým se navíc chlubíte) velmi odsouzeníhodný. Prosím o Vaší veřejnou reakci !
kdybych se měl trápit tím že jiní neblikají tak neřeším nic jinýho když je člověk za volantem denně tak už ho to snad ani nemuže rozhodit mě zase nejvíc vytáčí když někdo jede na 50 30 nebo na 90 70 a pak mi taky vadí když mi někdo vjede z vedlejší do hlavní to se mi stává dost často ted mám fildu takže bohužel na náký vyřizování mužu zapomenout skrátka dotičnýho nedojedu ale když jsem měl silnější auto vždy sem si to dokázal vyřídit
Já se tím taky netrápím,ale nějak mi uniká smysl,proč to dělají. Kdyby to třeba šetřilo benzín,nebo gumy,tak prosím,ale takhle? Dovolí si to tihle týpci třeba v Rakousku nebo jinde,kde jim hrozí na naše poměry velká pokuta? Navíc si myslím,že to třeba na kruháči zdržuje dopravu,čekám,myslím ,že jede kolem a on si to bez blinkru švihne ven.Já naopak ten blinkr hodím dřív,abych ostatním ukázala,že mohou jet.
Já vím,že oproti jiným přestupkům je to nic,ale když někdo jede třeba v obci stovkou,tak si říkám,asi si něco dokazuje,zvedá si sebevědomí,chvátá atd. ale může někoho rajcovat to,že nedá blinkr?
V rakousku a německu je nedávání blinkrů zcela normálním jevem a nikdo se za to neštve, nenadává a nedochází ani k nehodám.
Je pravda hanher®e,že to v Německu nikoho neštve,,ale chytnou-li Tě policajti na kruháči,že jsi nedal blinkr,máš to docela mastné.
Ani ne.
Já je teda poctivě dávám, ale co vidím, tak je BAG, celníci, ale ani policisté, či Feldjäger ve většině případů nedávají.
Zlatí francouzi na kruháčích.
ted řešíme blinkry a stejně tady nic nevyřešíme skrátka předvídat,předvídat a zase předvídat na silnicích je frajírku až moc
Zdravím, je to tak předvídat a zase předvídat. Když i chodci by pomalu měli dělat průkaz pro chodce, tak už je to hrůza. Kdo neumí chodit a přecházet slušně, tak ať raději nevylézá ani z domu. To i to nedání blinkru je menší blbost, než jít na přechod, když 10 metrů od něj jede náklaďák s dřevem povolenou rychlostí. Sice předvídat, ale to by ten řidič musel jet jak šnek pořád. Já když jdu a jede něco velkýho, tak ustoupím od přechodu a počkám, až to projede. To samý ve městě maminky s kočárkem. Kočárek v silnici a maminky se baví u přechodu a pohoda, nebo ještě lepší najednou ze křoví v obci babka s kárkou a šup. Někteří lidé ani neotočí hlavou a jdou.
Koukám cobrak®-u,že taky patříš mezi samozvané učitele a vybržďovače.Jen si dej pozor,aby tě nějaký vybržděný řidič nesrovnal do latě.A právě kvůli takovým idiotům jsem si pořídil kameru do auta.
Nevím s tím vybrždovaním bych vás nakopal do pr...!Nedat blinkr a nebo někoho vybrzdit, nevím ale v tom je rozdil...Takto to oplacet je pitomost...Tímto bych chtěl říct že jsem pro davaní blinkru...ale oplacet to vybrždovaním,nad tím mi rozum stojí,mohl by jste na to doplatít i vy..
Zdravím, povinnost to sice je, ale také se setkávám s tím, že to někteří nepoužívají. Asi je to přítlatková výbava vozidla a při koupi vozu se silnějším moterem na ni nezbylo, stejně jako brzda . No kažpopádně zákon č. 361 obsahuje i pasáž s předpisem při nepoužití blinkru, ale z důvodu poruchy a když není nouzové znamení rukou viditelné. V tom případě se smí odbočit či měnit směr jen v případě, že řidič neomezí a neohrozí žádného účastníka.
Pak jsou také řidiči, co sice blikají, ale asi mají velkou prodlevu (delay), protože dávat blinkr až po tom co jsem skoro odbočil atd, je už jaksi nahouby.
Za poslední, mohou nastat situace, kdy použití blinkru přímo mate řidiče, tak je lepší jej někdy nedát, ale vše záleží na provozu. Prostě pravidla nejsou neprůstřelná. Aby někdo rozepisoval odbočování v zákonu do kuchařky pro každého na třeba 20 A4, by myslím nepomohlo.
P.S.: Od té doby kdy se začaly starší vozy vylepšovat denním svícením LED ala hypermarket, tak na ně lidé jezdí třeba i večer nebo brzy ráno, když není nic vidět. Taky super věc. O frajírcích s mlhovkami natvrdo raději nemluvit.
Když přede mnou někdo nedá znamení o změně směru jízdy a já musím brzdit nebo zastavovat, protože nevím, co chce ten přede mnou dělat, tak dostane trubku. Oni se to třeba potom naučí. Já v malých křižovatkách mezi barákama, kde nikdo není nebo na prázdné silnici při změně pruhů někdy taky neblikám, ale když je někdo za mnou, tak se té páčky vedle volntu vždycky dotknu.
Pokud trubku, tak tuto:
Od té doby, kdy jsem v bývalé NDR nedal blinkr na křižovatce s vyznačením tvaru (jel jsem po hlavní doleva) a stopnul mě policista a upozornil mne, že jsem měl dát znamení o změně směru jízdy v křižovatce, dávám poctivě blinkry vždy jak vidím dodatkovou tabulku u značky křižovatka nebo přikázaný směr jízdy (modrý kruh s bílou šipkou). Bohužel někde jsou dodatkové tabulky u značek "křižovatka" nesmyslné, jako by je tam dali nějací dopravní diletanti,. Nejčerstvější případ jsem nahlásil na PČR a dostal jsem děkovný dopis, že zařídí nápravu - je dodatková tabulka na křižovatce, která je umístěna na začátku obce Tuchoměřice - směr od Lichocevsi. Tam jde hlavní jasně doleva, ale na dodatkové tabulce je hlavní ohnuta doprava ! Jsemzvědav, jak by tam policajti řešili dopravní nehodu, kdyby se viník odvolával na špatnou dodatkovou tabulku. Už je to měsíc, co jsem to hlásil, ale ta špatná dodatková tabulka je tam stále)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.