Nejste přihlášen/a.
Jak změřit kompresní poměr u veterána, tedy u staré Tatry kterou jsem právě začal rozebírat. Moc to nejelo a komprese je 4,5 a někde i 6 Atm. Vzorec jsem našel na int., ale postup měření - tedy jak postupovat , jsem nenašel.
Díky Honza
To co uvádíte není kompresní poměr, ale tlak v každém jednotlivém válci. Je jiný podle stavu opotřebení válce, pístu, kroužky atp. Kompresní poměr je konstantní veličina, poměr mezi celkovým objemem válce (daný průměrem a výškou prostoru mezi dolní úvratí pístu a hlavou) a prostorem nad horní úvratí pístu k hlavě motoru. Prostor mezi dolní a horní úvratí pístu změříte snadno - je dán průměr válce a výška zdvihu. Jde o to změřit prostor nad pístem, kdy je píst v horní úvrati (poloze). Jde to tak, že nastavíte píst do horní polohy a otvorem pro svíčku nalejete měřené množství oleje až po "strop" hlavy. To však jde, když jsou svíčky svislé, Jsou-li poněkud z bok, pak nezbývá než hlavu sundat a toto provést jednoduše tak, že olej naleju přímo do spalovacího prostoru hlavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.