Nejste přihlášen/a.
poslední spolehlivý lidový vůz jenž má nízké provozní náklady opraví to i méně šikovný kutil před barákem a pokud sním někde klepneš o patník tak to až tak nemrzí
stále je po feliciích velká poptávka a pro dost lidí je to finančně dostupný prostředek. co se týče koroze, stále se nechají sehnat solidní kusy. Já mám felicii na cng na dojíždění do práce a ročně mi ušetří cca. 30tis. proti naftě. To že bych se v tom furt musel hrabat se opravdu říct nedá.
myslím,že hlavním důvodem proč lidé pořád Feldy drží "nad vodou" je obrovská dostupnost dílů z jiných již vyřazených(dalo by se říct zrezlých) za nula nula nic...oproti tomu jde stranou i pasivní bezpečnost,komfort,výbava i třeba vyšší spotřeba benzínu a další atributy...které ale u novějších a jiných cenových kategorií hrají prim...Zkrátka češi vše řeší hlavně cenou,do doby než se stanou i nezaviněnými účastníky dopr.nehody(pak až prozřou a pořídí si mnohem bezpečnější stroj),podobné to je s potravinami-pořád ve většině jako národ kupujeme nejlevnější chemické sajrajty,ale jen do doby než propuknou nějaké zdravotní problémy,a dá se kupovat i kvalitnější a za dostupné ceny-bud si zajedu na velký nákup do Německa 1x za měsíc(tak to děláme i doma a víme že máslo je máslem,salám salámem,jogurt opravdovým jogurtem atd.) a dokupujeme pečivo apod. nebo kdo nechce cestovat/má to daleko tak sledovat akce v Tescách,Kauflandech atd. A stejně tak je to i s auty-dá se sehnat i starší,kvalitativně mnohem výše než Felda a přitom toho daného taky byly mraky vyrobených,čili cenově velmi dostupné díly (např.Peugeot 206)...
Na feldu nemá vůbec cenu dávat starší díly, protože nové jsou za pár korun. Já jsem poslední dobou kupoval ...
kompletní spojka LUK - 890Kč
brzdové destičky Valeo - 220Kč
brzdové kotouče Ferodo 2ks - 520Kč
Vnejší kloub poloosy - 210Kč
Spodní čep ramene - 60Kč (předchozí čínský vydržel 200tis km, tak jsem ho dal znova)
Čep řízení - 60Kč (když vydržel čínský spodní, tak jsem ho dal i do řízení)
Vzduchový filtr - 50Kč
Olejový filtr Fitron - 50Kč
atd...
Oproti dřívějšímu Renault Trafic ročně ušetřím min. 150 000Kč.
Většina lidí to používá jako auto na denní ježdění po městě či meziměsto. A tam je i felicie 1000x bezpečnější, než třeba kolo, motorka či skůtr. Ona bezpečnost všech aut v této kategorii(myšleno velikostí) je mizerná.
Je to cca měsíc, co se zabil můj známý. Jel v BMW X5 a myslel si, že se nemůže nic stát. Zastavil ho stromeček, co neměl v průměru ani 30cm...
99% bezpečí za volantem si dělá sám řidič.
Myslím si že s tou bezpečností jak říkáte že si ji řidič dělá na 99 % sám nemáte pravdu . Snad všichni znás co jezdí autem to zažili že byly momenty , za které právě může protijedoucí a vy nemáte šanci to ovlivnit takže já tvrdím 50 na 50 pro oba učastníky .Valil jsem s feldou na rodinnou návštěvu cestu znám jak svoje boty je to silnice v hoské oblasti samá serpentýna napřehledná zatáčka a zpoza jedné skály se mě v protisměru vyřitil kořen s nějakym SUV , asi přepálil rychlost vpředu chromový lapač na cyklisty roura jako prase už jsem ju citěl v držce což o to ,ale vzadu 3 letý prcek s manžulou tak jsem to intujitivně strhl doleva a hned zpátky a stál na fleku , samozdřejmě kořen jel dál neříkám že ujel ale já v tu chvíli když si představím že by nás nasolil na předek tak sedím ve feldě s rodinou vzadu s motorem v klíně a v buhví jakém zdravotním stavu a to jsem měl 1,6 motor ten je těžší tak by mohl pobrat trochu víc energie nárazu . Od té doby a tohoto zážitku jsem začal šetřit na jiné auto BEZPEČNĚJŠÍ auto abych nemusel mít strach vyjet . Nedávno jsem pořídil Ford Focus II . Feldu jsem ani nikomu nenabízel , i když byla v dobrém stavu tak jsem nechtěl mít výčitky že v ní někdo přijde o život a nechal jsem ji sešrotovat ,hodilo to 1200,- stačilo to tak na přepis a evidenčku . Takže lidi neoživujte pořád ty mrtvoly ! podívejte kolik jezdí feťáků a mladých rybízků , kteří nemají ještě zaschlé razítko na řidičáku ,a ti proti vám nejezdí ve škodovkách Jsou to Golfy , Audiny atd. a na ty při bouračce s feldou nemáte.
A teď si vem, že pojedeš v daleko "lepším"autě a stejně tě felicie zabije .
Třeba jako BMW a potkáš felicii. A stejně všichni umřou a to i BMW.
Myšlenka , že když mám daleko "bezpečnější"auto, tak jsem více v bezpečí je milná.
Včera se třeba potkal Superb se Renault Espace. A jediný kdo umřel je v Superbu. Taky si myslel, že je v bezpečí.
protože češi. Všeobecně si škodovky drží cenu a felda navzdory korozi u mnoha jednoduchých lidí vyhrává díky údajné jednoduché opravě a cenám ND. To že hnije před očima a vzhledem k věku na ně musí šahat skoro furt už nevidí. Nemluvě o pohodlí a komfortu jízdy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.