Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
při poklesu otáček je slyšet z motorůl nějaké chrastění zní to jako kdyby něco kovového se někam namotávalo co jsem tak četl, tak to nejspíše bude hydraulický napínák a v servisu mi řekl, na 80%, že to bude vytahaný řetízek na vačkách. Co si myslíte vy? A jak moc je to vážné?
Auto: Passat 1998
pohon vačky řetězem . Vážné to je i není. To záleží na tom,jak už se ozývá. U mé feldy,a předtím fáčka či 120, to byl hukot,ale bez problému. Jen na Moskviči OHC jsem jednou na silnici seřizoval řetěz,který přeskočil o zub.Ten nejel.
No při klesání otáček to docela slyšet je v autě moc ne, ale zvenku docela jo. Na volnoběh je vše OK.
záleží kolik má Pašík nalítáno a zda se vám do něj chce ještě investovat...dříve nebo později si "skočí"-prostě pokud je jinak auto o.k. a máte v plánu si jej ještě x let nechat,vyměnte rozvody(komplet rozv.sada vč.hydraulických napínáků) ...Pokud je to auto na doježdění,nechte to být a dojezděte...
Nene auto na doježdění to není, takže to nejspíše nechám vyměnít děkuji rozvody jsou nové cca. 20tkm na nich, ale čistě pouze rozvodový řemen a nějaké řemínky na kladkách tento řetízek na vačkách se neměnil.
A ještě mi bylo řečeno, že by bylo nejlepší vyměnit ještě nějaké kolečka které mají něco společného s hydraluckým napínákem a řetízkem na vačkách, ale jedno kolečko za 400 a prý jich tam je 20, takže to si v tuto chvíli nemohu dovolit.
Čili nechám vyměnit hydraulický napínák spolu s řetízkem na vačkách myslíte, že to bude stačit?
než budete cokoli kupovat,u takovýhle případů je lepší to rozhodit a až pak dle reálného stavu jednotlivých komponent(vodící kladky,lišty,napínáky atd.) teprve řešit...samozřejmě ideální je vše new,když už se to bude kuchat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.