Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Favorit pojistky

Od: rack* odpovědí: 6 změna:
Ahoj, na Favoritu se mi tak jednou za týden vypálila pojistka na sterace,teď tak měsíc byl klid a dnes zničehonic najednou kouř z pojistkovky,rychle sem vypl zapalování. Pojistka totálně roztavená, po výměně stačilo otočení klíčku(stěrače vypnuté) a pojistka opět přepálená. Co by to mohlo být? Někde sem četl že by to mohlo být motorem stěrače(zadní mi nikdy nefungoval)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

0x

Odpojit konektory od všeho, co je na tu pojistku připojeno, vzít multimetr do ruky a měřit...

Nebo všechno odpojit, dát tam pojistku, zapnout, a postupně připojovat spotřebiče co jsou na tento okruh - a v některý moment shoří, a už budete vědět čím to je. Avšak potřebujete zásobu pojistek..., multimetr je pomalu levnější..

Očekávám že tam máte správnou hodnotu pojistky.

rack*
hodnocení

Samozřejmě správná 15

s úspěchem používám místo hromady pojistek jednu přepálenou na kterou jsem na drátky přiletoval jednu H4. Pokud je zkrat, žárovka se rozsvítí, běžné spotřebiče, která nejsou ve zkratu "utáhne" a třeba jen mírně žhaví. Navíc zkrat a tedy rozsvícení žárovky vidíte i z druhého konce auta.

hodnocení

0x

Mohlo by to být mechanickou závadou stěračů. Zarezlá, zatuhlá pouzdra hřídelů stěračů nebo i ložiska motoru.. Motor má potom daleko větší spotřebu proudu. O tom svědčí i roztavená pojistka. Při zkratu pojistka shoří ihned, ale při průchodu proudu, který jen těšně pojistku nepřepálí, dochází k tavení pojistek.

Podle mě mechanický problém a ne elektrický.

rack*
hodnocení

Občas šel z pojistkovky i smrad,ale všechny pojistky byly OK

hodnocení

0x

pojistkovku vyndat rozebrat důkladně proletovat trpí na studenáky

dále prohlídnout husí krk k 5tým dveřím -zlomené kabely,popraskaná bužírka mezi dráty zkrat

dále zatuhlý motorek stěračů či zatuhlej mechanismus stěračů nebo zkrat na motorku stěračů - pokud ho odpojíš pojistka už nelítá?

u předního motorku stěračů může též dojít k pokřivení a zkratování doběhového kontaktu je třeba motor vyndat a rozebrat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]