Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občastné hrčení pod palubní deskou

Od: kattyn odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám opel tigra coupé a poslední dobou se mi stává, že mi u řidiče pod palubní deskou začne něco hrčet, zní to jakoby se něco roztočilo, po 30 sekundách to však přestane a zase třeba po půl hodině to udělá znovu.

Problikla mi také kontrolka ABS ale už je to zase vpořádku, nevím jestli to má souvislost.

Netušíte někdo, čím by to mohlo být?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen vám potvrdím, že to Oply dělají. Několik jsem jich tu měl, ale s prasklými rozvody. Toto chrčení, vrčení jsem u několika zaregistroval, majitelé mi svorně potvrdili, že jejich auto občas chrápe a už si zvykli. Ale je to z motorového prostoru a ne "z pod palubí". Je to tuším EGR , ale nezkoumali jsme důvod, když říkali, že to dělá léta a nic se krom toho zvuku neděje.

kattyn
hodnocení

Dobrý den,

zvuk jde odněkud u řidiče pod palubovkou, ale oprvadu to chvíli hrčí a pak přestane a pak zase to začne a zase nic. Dříve mi to nedělalo, jen bych nerad aby mi to auto zůstalo někde trčet :)

erikch*

tady asi bez důkladné rozborky kabeláže,rozvodů vzduchu apod. z pod celé přístrojovky nic nezabere(budou to jen spekulace)...Kdysi se mi podobné dělo u jednoho z Renaultíků co jsem měl a byl problém v "nacvaknutí" jedné z plast.trubek rozvodu vzduchu,bylo to jako že jo i ne a čas od času to taky "zarachotilo",takže jsem povolil celou přístrojovku,odcvakal přychycení kabeláže uvnitř a ručkou šmátralkou po velkých nervech i našel problém-pokud máte trpělivost směle do toho...

gumidek*
hodnocení

2x

Některé klimatizace s panelem klimatronic mají takovou věcičku zabudovanou v palubní desce. Je to ventilátoreček a před ním je čidlo teploty. Ventilátorek nasává přes čidlo vzduch z kabiny, aby mohla klima přesněji sledovat teplotu v interiéru a regulovat komfort cestujícím.

Motorek má vrtulku jako váleček s klecí. Pokud se brzdí, může odstředivá síla posunout osku vychozeného motorku a ten změní vrkání. Na palubní desce je přitom malinký větrací otvůrek třeba jen tři 2x5mm ventilační otvůrky nebo velká dírka 15mm kulatého tvaru s mřížkováním. Většinou poblíž středového panelu v úrovni hlavice řadící páky.

Mohlo by to být ono. Spíná nepravidelně a někdy se točí chvíli i po vypnutí zapalování.

kattyn
hodnocení

Dobrý den,
u mé tigry se mi poslední dobou stává, že mi u řidiče pod palubní deskou začne něco hrčet, zní to jakoby se něco roztočilo, po 30 sekundách to však přestane a zase třeba po půl hodině to udělá znovu.

Problikla mi také kontrolka ABS ale už je to zase vpořádku, nevím jestli to má souvislost.

Netušíte někdo, čím by to mohlo být?

Děkuji

kattyn
hodnocení

Pardón,

zde je zachycené slíbené videjko, nejde to nějak moc slyšet, spíše až od půlky do konce videa.
Když však skoro zabrzdím, tak to přestane.
Je to záhada co to může být.
Tady to je:
ulozto.cz/...

amidamaru*

Většinou to dělá ložisko ventilátoru.

kattyn
hodnocení

Dělá to jen když jedu, když přibrzdím tak to stichne. Ložisko od čeho by to mohlo být?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]