Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, sháním ojetinu pro tahání velkého přívěsu.
Dosavad jsem měl VW Transportér T4 2,5 TDI 75kW s koulí na 2500 kg a tahal jsem přívěs 2400 kg
(s nosností 1700 kg) a na něm rypadlo o váze 1500 kg.
Teď budeme mít přívěs o celkové hmotnosti 4350 Kg s nosností 3700 Kg pro tahání bagru (3650kg).
Potřeboval bych tedy vhodný "tahač", podmínka, která věc kompiluje je ale preferování z vozidel do 3500 kg. Další věc, kterou chci zohlednit je výkon, protože T4 byla dost slabá,... hlavně v kopcích jsem se s ní vlekl na dvojku čtyřicítkou.
Děkuji za pomoc.
Díky za reakci, já se díval na Land Rover Defender, jen jsem nenašel max zatížení koule...
Co do robustnosti by mi LRD vyhovoval. Na nákud je cca. 20t €, tak doufám že něco seženem.
Uvítám i pomoc s výběrem motorizace.
T4 nebyl špatný, ale má jíž 800 000km a nevyhobuje výkonem ani nosností...
Rád bych něco, co by mělo trošku více výkonu a krouťáku, protože ty círka 4-4,5tuny dát do pohybu s 100 koňmi...
Hlavně už chci 4x4 protože budem jezdit i po bahně atd... stavba...
Dobrý den, co se týče výběru "tahače", tak to nebude zas až tak lehké, jelikož něco, co bude moct utáhnout až 4500kg, bude docela problém. Do 3500kg se dá sehnat docela v pohodě, ale na zmiňované 4500kg už je to trochu oříšek. Samozřejmě nic není nemožné. Kdo hledá, najde nicméně je také nutné počítat s tím, že takové auta (jako F150 či RAM) si docela cucnou a spotřeba může letět až k 30l/100km.
Nicméně, mohl bych Vám v tomto hledání docela pomoct, více bych Vám poslal na email, který zde mlžete zanechat, případně napište email mě.
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.