Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto náhradou za Felicii

Od: kejikl® odpovědí: 18 změna:

Zdravím přítomné rádce,

Jelikož mi dosloužila (zrezla) Felicia Combi 1.6, hledám náhradu.
Zvykl jsem si na svižný 1.6 motor, potřebuji aby se mi vzadu vlezly 3 sedačky vedle sebe, do Felicie se vlezly tak tak a třeba do Fabie už se nevejdou. První volba bude asi zase Felicie, ale štve mě ta koroze. Je děsnej problém sehnat něco jinýho než zamaskovanou mrtvolu. Mám k dispozici 45 000,-Kč, ale chtěl bych koupit o něco levněji, aby zbylo na případné opravy (rozvodový řemen adt.) Nemáte nějaký tip?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

fabie má v zadu 3 pásy tak se tam 3 sedačky něak dají snad umístit. Volil bych fábii, která je od feldy podstatně bezpečnější. Jde o vývoj v čase.

doplněno 15.05.14 20:04:

co ford fusion, ale docela žere.

doplněno 15.05.14 20:49:

jo felda je asi vevnitř o najeký ten cm širčí, ale bezpečnost její karoserie i s ohledem na stáří vozidla je o ničem. A co je dnes na silnicích důležitější . . . to si určete sami.

do Fobie ale ty sedačky nevejdou vedle sebe fyzicky. Tam je problém vůbec nacpat tři dospělé lidi, natož široké sedačky, které nijak nescvrknete. Felda má vzadu prostoru (na šířku) o poznání víc :)

doplněno 15.05.14 21:04: Neobhajuju nebezpečnost Feldy, ale říkám jen, že i když proti Fabii nic nemám, pro tazatele je nevyhovující právě kvůli prostoru

jirgen
hodnocení

0x

Nemyslím si, že se nedá sehnat pěkná felicie... je to jenom umět hledat...

Jinak Felicie ( sám jsem 2 měl) je neskutečně spolehlivé auto (nemyslím to vůbec ironicky, buď jsem měl štěstí, nebo nevím co, ale s 1. 1,6kou jsem najezdil bez problému a závad více než 200tis (byla kupována jako ojetá s +/- 100tkm) a s druhou 1,9D jsme v rodině najezdily 160tkm (ale kupovali jsme ji po firmě s 250tkm, opět bez problému, s naprostým minimem závad... ani v jednom případě se nestalo, že bych nedojel.

Co po ni?

klidně zase felicii

virus*

Ford focus I - 1600 ccm...spotřeba kolem 6-7 l/100 km..spolehlivý,velký,čilý. Klidně sedana,sám jsem ho měl a byla jen spokojenost a proti felicii i neskutečně pohodlný. Má v sérii i klimu,el.okna a pod. a lepší auto (v tomto stáří-1999) jsem nepoznal.Ani s korozí na tom nebyl špatně a nikdy se nestalo,že by nedojel tam co jsem chtěl a potřeboval.Náhr. díly jsou všude a cena těch dílů je i nižší než na škodovky.

doplněno 15.05.14 21:17:

Zapoměl jsem dodat..myslel jsem samozřejmě benzín :)

fik
hodnocení

0x

Možná bych u tý felicie zůstal,koupit nezhnilou(pořád to jde),pořádně ji nechal ošetřit proti korozi a aspoň nějak o ni pečoval aby to jezdilo.na malé rozměry auta je uvnitř velký prostor,technika je celkem bezproblémová,velice snadno opravitelná a díly jsou levné(jen originál už začíná mizet a druhovýroba většinou nestojí za nic)

jirgen

Moje řeč a kdo řekne že ND na Forda jsou levnější než na Felicii neví o čem mluví!

ND na felicii je všude mraky nové použité originál druhovýroba... a je jich stáke dost!

Bezpečnost Felicie? Věčné proti... ale auto si nekupuji proto abych boural :), ne vážně jeni to *****, ale totální rakev to zas není FF z 1999 má sice ****, ale nejde to všechno na ty * přepočítávat...

Ford Vás podle mě sežere, Felicie to co do nákladů není, a jezdit budete z FF 8 na sto, viz recenze, + vlastní zkušenost ff2 1,6 benál v práci a to jezdím 50/80/110...

asd*

Felda totální rakev je, nenalhávejte si že ne. Při stejné bouračce z FF vylezete jen napudrovanej a ve Feldě už bude motor na předních sedačkách. S FF 1,6 jezdim město 9, mimo město 6 a celkový průměr kolem 7, jezdím celkem svižně, při vašich rychlostech se dá průměr i pod 6, jen to chce umět zacházet s plynem. Felda 1,6 si vezme to samé.

asd*
hodnocení

0x

Za tyhle peníze Fiat Marea nebo Focus MK1. Vzhledem k ceně spíš tu Mareu, nejlíp asi 1,9 JTD 85, oproti Focusu míň rezne a je spolehlivější.

Feldu bych vyřadil kvůli bezpečí - při bouračce průšvih.

erikch*
Napsal bych to asi takhle-vzhledem k tomu ze mate tři prcky (jinak byste nepotřeboval ty tři sedačky) Nerestce Feldu ani náhodou-už kvůli těm malejm... Nikdy nevíte kteréj uchyl vas kde sestteli a MIT kolem sebe jen " alobal" sance moc nezvyšuje...
V posledním nebo předposledním světě motorů byl článek o tom že všehny překvapilo jak dobře vypadá v bazaru deset let stará Marea. Jinak bych se být tebou podíval na citroen xsara. To jsou pěkný a levný ojetiny většino s minimem koroze. Akorát nevím jak bude vzadu místa na tři sedačky. Co se prostoru týče tak renault scénic je bezkonkurenční a taky je vyhlášený že má skvěle řešený deformační zóny pro případ bouračky, ale nejvíc prostoru bylo v první modelové řadě. Jak začali dělat hranatý prdele tak už to nebylo ono. Kašli na zažitý kecy o francouzských autech. Scénika mám a Citroena jsem měl roky. Ani s jedním jsem nebyl v servisu častěji než soused s Astrou. A na pohodlí to jsou super auta.
milan23*
Jsem potěšen že český národ konečně začíná při koupi ojetiny zohledňovat i bezpečí posádky.Felicii máme kvůli káře a jako zálohu když musí druhé auto k ,,doktorovi".Když jedu víc jak 70 přijdu si jak na barové stoličce a opravdu se bojím :) . přikláněl bych se k francouzům nebo Fiatu.Forda nebrat-jsou to držáci takže jdou do světa až když jsou úplně zhuntovaný a díly opravdu nejsou laciné( ani z vrakoviště)
fik

Na někoho to bohužel má i opačný efekt.já mám bezpečný auto,můžu jezdit jak prase.rozumný člověk to neudělá,ale je i plno nerozumných

wheeler*
hodnocení

0x
Vozit ve feldě 3 děti, to chce hodně odvahy... hledal bych rozhodně nějaké bezpečnější auto...
asd*

Pro děcka v autosedačkách vzadu je i Felda celkem OK, problém je při nehodě pro rodiče vepředu.

Scénic je prostorově OK, ale za 40 to bude šrot...

fik

Pokud by byla taková nehoda že se auto zmačká až na zadní sedačky tak ti nic nepomůže,zmčká se i ten ford a marea a ve předu budou mrtví všude

wheeler*
Co treba bocni naraz? A rozhodne se napr. VW Touran nezmacka pri stejnem narazu jako felda, rozhoduji deformacni zony :)
fik

Musíš porovnávat taky auta stejné velikosti,nemůžeš srovnat třeba velké masivní SUV a malé auto.určitě bude ten ford bezpečnější než felda,ale pořád se radši spoléhám na zdravý rozum.pokud omotáš něco ve 140 o sloup nebo tě nějaký blázen v této rychlosti sundá,budeš mrtvý tak jak tak

michalb*
hodnocení

0x

ze svych zkusenosti pokud velke prostorne auto tak Sharan, Galaxy,Alhambra jednickovy modely se uz za tech 45tis nechaj koupit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]