Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bouchnuti v kufru

Od: sebor® odpovědí: 10 změna:

Ahoj, pri vyjezdu z garaze,ktera ma podlahu asi o 5 cm vys, nez venku, slysim z kufru bouchnuti, jako by se mi tam prevalil sud s pivem. V kufru nic nemam a rezerva je fest pripevnena. Na STK nikdy nic nezjisti. Rovnez pri zataceni vpravo slysim takove dududu, pomale, nebo rychle, v zavislosti na rychlosti auta. Gumy jsou OK, vyvazene, bez bouli, dela to jak pri zimnim obuti, tak i letnim. Loziska jsou zkontrolovana. Nema to (bouchnuti a dududu) nejakou souvislost, nebo nevite, co je toho pricinou. Mam Mazdu3 HB, r.v. 2005, najeto110 tis., jinak ve skvelem stavu. Diky! Sebor

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
vaše auto sice neznám, ale příčinou takovýchto podivných zvuků bývají třeba špatně uložený hever, případně někde něco zapadlého do nějaké mezery (prohlubně) v kufru apod.
Začal bych tedy hledat problém vylučovací metodou - třeba tak, že bych úplně všechno z kufru vyjmul a pak zkusil přejet práh garáže. Pokud by se zvuk neozval, postupně bych to do auta dával zpět a vždycky přejel práh. Atd.
Pokud zjistíte, že zvuk se ozývá i při vyjmutí úplně všech věcí z auta, pak už je to složitější - závada může být v podstatě kdekoliv. Zkusil bych autem zahýbat (rozhoupat ho) ze strany - pokud to dělá hlavně při zatáčení vpravo, tak z pravé strany ... Pak třeba totéž když je auto na rampě, na jámě (tak aby stálo pevně na kolech - na zvedáku to nezjistíte).
Připravte se na to, že odhalení ale bude spíš náhoda - pokud to opravdu nebude "blbost" typu špatně položeného heveru.
Mám zkušenost, že se mi takhle také kdysi ozývalo klepání v autě. Hledal jsem to sám - nic. Pak na jámě s kamarádem - houpal mi autema já chodil v jámě pod ním, kontroloval co se dalo nic. Celkem asi 3měsíce hledání a nic. Na problém jsem přišel úplně náhodou při výměně brzdových destiček. Příčinou byl trochu volný svislý čep kola a ta vůle se dala zjistit jen při zapáčení za náboj kola (teda bez kola s pneumatikou) přesně v určitém směru a to ještě jen když příslušné rameno bylo odlehčeno - bylo ve vzduchu.
Hodně štěstí při hledání.

hodnocení

Dekuji za tipy. V kufru nic neni, tak zajedu za automechanikem, budeme houpat, dame na zvedak a hledat, co by to mohlo byt:), ze by ten svisly cep?, uvidime! Jeste jednou dik! S.

hodnocení

0x

A čistě náhodou nedělá to jen ve Vaší garáži?

Napadá mě uvolněná kovová výstuha hrany podlahy Vaší garáže, která se pod vahou auta zmáčkne a když z ní sjedete tak bouchne...

hodnocení

To je vylouceny, mam tam dlazbu se zalitou alu hrankou a s prechodem na beton. sjezd dlouhy asi 25 cm. V tom zhupu to vzdy bouchne. Nekdy, i kdyz musim zprudka zabrzdit.

hodnocení

0x

Něco podobného se mi nedávno ozvalo u superba, taky při přejezdu cca 5 cm nerovnosti. Za jízdy to nic nedělá, při pomalém přejezdu taky nic, ale jak jsem to projel rychleji, tak to bylo slyšet. Pokud s autem pojezdím a pak to zkusím znovu je to už bez bouchnutí. Jsou to tlumiče pérování, "odstáté", takže olej v nic steče a zpočátku netlumí, resp. pustí kolo do díry. Když je projedu, už jsou OK. Vyzkoušejte to takto.

hodnocení

Tak to me jeste nenapadlo, asi budete mit pravdu, dela mi to, kdyz vyjizdim rano z garaze. Jeste se na to zamerim:). Diky! Sebor

hodnocení

Pro ronyx: tak to dududu je odstraneno - stacilo vymenit predni loziska (cele naboje) pro jistotu na obou prednich kolech

ronyx*

Zdravím a děkuji za sdělení výsledku. Nevím, jak moc či zda vůbec, ale pokud moje zkušenost či rada někomu aspoň trochu pomůže, jsem za to rád.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Zkontroluj tlumiče a hlavně jejich uložení.

hodnocení

A jak? Rozhoupanim nic neslysim:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]