Nejste přihlášen/a.
Zapůjčeným vozidlem z autopůjčovny byla způsobena řidiči škoda na vozidle VW Transit T5, promáčknuté dveře + mírně poškozené zrcátko - odhadnutá cena opravy mezi 30-50 tisíci.
V nájemní smlouvě autopůjčovny stojí, že spoluúčast na havarním pojištění 5%, ovšem minimum je 5000Kč. Na zapůjčeném vozidle (Ford Transit 2005) rozbité světlo, škoda max. 5 tisíc.
Spoluúčast na povinném ručení uvedena nebyla, podle policistů i majitele půjčovny by škoda měla být hrazena plně pojištovnou z povinného ručení.
Ovšem zajímalo by mě, zda pojišťovna může rozhodnout, že z povinného ručení škoda poškozenému hrazena nebude, a bude na bedrech klienta (mě).
Jak tomu prosím je?
Nemůže tak rozhodnout pojišťovna jak se obáváte. "zda pojišťovna může rozhodnout, že z povinného ručení škoda poškozenému hrazena nebude, a bude na bedrech klienta (mě)."
Pojištovna škodu uhradí. Na vozidle, které jste řídil se budete podílet s úhradou dle smlouvy.
doplněno 12.05.14 18:06:Pojištovna musí skončit šetření a pak se rozhodně. "měsíce na vyjádření pojišťovny, zda to zaplatí či nikoliv" proto musíte počkat...
Spoluúčast na havarijce zapůjčeného zaplatíte vy. Škoda na VW půjde celá z povinného ručení.
Ovšem pojišťovny jsou ... a platí co nejmíň, poškozený se pak musí bránit a bojovat aby dostal zaplaceno všechno a ne jen část. Ten jeho boj bude s pojišťovnou, ale ne s vámi - vozidlo má povinné ručení a tím to pro vás končí. Nejoblíbenější snížení plnění je amortizace a oprava levnými díly. Že bouračkou došlo ke znehodnocení vozidla a levné díly jsou šrot je nezajímá - jde jim jen o zisk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.