Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedohlášené auto na nového majitele?

Od: lukaszajda odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

před půl rokem jsem si koupil auto,majitel ho na mě odhlásil, ale já ho na sebe nepřihlásil, tzn. že je v polopřevodu. Nyní jsem auto prodal.

Než půjdu na úřad chci se zeptat:

Je možné auto přihlásit již na nového majitele, aniž bych musel auto dopřihlašovat na sebe a potom odhlašovat na nového majitele? Ve velkým TP je odhláška na mě. Nemůžou to na úřadě nějak zrušit a napsat auto již na nového majitele?

Moc tomu nerozumím, doufám že to nějak půjde.

Předem děkuji za každou radu.

Na úřad se chystám již zítra..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Sám jsem nedávno kupoval auto od majitele uvedeného jen v polopřevodu a vše bylo naprosto v klidu. Měl jsem pro jistotu sebou i jeho kupní smlouvu s původní majitelkou a ani ji nechtěli. Důležité je aby kupující co auto od vás chce měl už od stanice STK evidenčku na své jméno. Pak mu už stačí jen vaše plná moc a všechno si vyřídí i bez vás.

buss
hodnocení

0x

Ano, jde to, zákon to nezakazuje. Možná bude chtít úřad vyjádření, že jste to neprovozoval, jde o tu lhůtu k provedení změny. Vřele doporučuji se informovat na úřadě.

lukaszajda

Děkuji za odpověď. Jako vyjádření by měla stačit kupní smlouva ne? Přeci, když auto prodám, je jasné, že ho už neprovozuji, když mám kupní smlouvu.

Vůbec se tím nezatěžuj. Napiš plnou moc k zastupován ve věci přepisu automobilu tip. . .spz . . . vin . . . přidej techničák a ať si to nový majitel oběhá a vyplní sám. Na evidenčku stejně musí se svou občankou tak proč kolem toho budete běhat dva.
lukaszajda

Díky za radu. Bohužel netuším jak by měla plná moc vypadat a co všechno obsahovat, nikdy jsem žádnou nepsal. A nemusí být úředně schválená nebo stačí jen můj podpis?

lukaszajda

Myslíte něco takového?

zbynekmlcoch.cz/...

11.05.14 16:38

Ano!

lukaszajda

Omlouvám se, ale chci si být opravdu jistý, než novému majiteli pošlu techničák i s plnou mocí.

Napíšu tedy plnou moc dle vzoru a zašlu ji majiteli. Nový majitel dojede na na technickou, kde mu udělají evidenční kontrolu. Poté na úřad, kde ukáže plnou moc, techničák atd.. Oni se podívají do techničáku a zjistí, že je na mě odhláška a mě škrtnou? A napíšou tam již nového majitele? Nic víc už řešit nemusím? Přijde mi divné, že úřad nenavštívím ani jednou. Auto jsem na sebe nedohlásil a ani ho nedopřihlásím a neodhlásím na nového majitele? :)

Přesně tak to funguje. Jak má nový majitel vaši plnou moc tak vás zastupuje jako byste u toho byl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]