Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohli byste mi poradit myslím si že je lepší když přijíždím k vesnici mám tam 5tku a musím zpomalit tak je lepší vyřadit spomalit tak na 30 a dát 3jku nebo postupně podřazovat
Proč na 30 proboha? V městech a vesnicích už snad neplatí 50? Samozřejmě mimo zóny tam je nižší rychlost či úprava značkou.
Jak se tu píše. Záleží jak v čem. Něčemu nevadí ani ta pětka. Jinak dávám tak čtverku s tím, že vyřadím, přidám otáčky a fláknu to tam. Auto zpomalí či ho přibrzdím a mám tam 50tku.
Tohle už neučí v autoškole?
Jak už psali rádcové předemnou, nedá se jednoznačně poradit. Kromě toho, jaké máš auto, záleží i na tom, jak jede případný řidič před tebou, jestli do obce dojíždíš z kopce, po rovině či do kopce, jestli je vozovka suchá nebo namrzlá a zasněžená nebo za zmačkou stojí spříslušníci s radarem atd atd... To se liší případ od případu.
Jj jak píší ostatní,záleží jak a sčím,jinak se podřazuje třeba v tatře ať již s naloženým či prázdným podvalníkem a jinak třeba ve sklopce (třeba 815S3) nebo jinak třeba v osobním autě! Osobně většinou jen v dostatečné vzdálenosti před obcí (kde to znám) nechám 5° a pak jen 4° a jedu dál 50 ,nebo postupně bez plynu podřazuji 5°-cca 70,4°- cca 50 ,3°- 20-30...Záleží od auta a motoru!
doplněno 02.06.14 18:59:JJ jak píše Promon!
NEJPREVE doplň co máš za auto (motor a výkon) nebo co si chceš koupit! Protože jinak to bude třeba ve Fóbii junior s litrovým motorem a jinak v Fóbii RS nemluvě o větších a silnějších autech!
Bavíme- li se o běžném současném osobním automobilu, který má rychlostní stupně 2-5 (evtl 6) opatřeny synchrony tak není problém řadit z pětky třeba trojku či dvojku. Samozřejmě - ne to tam vrazit jako vidle do psa, ale s rozumem.
Uvedu příklad - aktuálně jezdím s Octávkou 1.6 benzin, tam když jedu po obci 50, tak se auto dožaduje indikátorem pětky. Ano, po rovině není problém. Ale pak obec končí a já potřebuji akcelerovat, takže tam fouknu rovnou trojku, protože na čtyřku to auto zrychluje z padesátky velmi pomalu. Vtip je v tom, že ta trojka se dá vytočit až někam ke stovce (přibližně - podobné věci nemám potřebu testovat nadoraz). Takže kolikrát auto rozjedu na trojku k 90 km a pak tam dám klidně 5 a jen lechtám plyn.
Ahoj. Tak hochu, nemusíš si kupovat vůbec nic jiného. A dělat s autem můžeš všechno co chceš a nebo co zvládneš. Můžeš ho nechat pod kvaltem a dojet to na volnoběh, nebo si podřazovat, a to s i bez meziplynu. Můžeš si i vyřadit a dohamovat to na samém konci svého dojezdu. Meziplyn se dává spíš do kopce a v tahu. Pro vyrovnání otáček hřídelů. Někdo si frajírkuje a dává ten meziplyn i nahoru. Hlavně šoféři náklaďáků, si přikopnou.
Nejsnazsi je skrz vesnici nezpomalovat a pak neni ani nutne resit nejake razeni.
A uz vubec ne vsechny ty meziplyny, co se tu tak dulezite resi. To vypada, ze tu pomalu vsichni jezdi 50 let staryma autama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.