Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlašení v polopřevodu

Od: marketab* odpovědí: 10 změna:

Zdravím..potřebuji odhlasit auto které již fyzicky neni,ale je v polopřevodu. při dohlášení by se musela platit eko dan..jelikož polopřevod byl zahájen až letos... a bez dohlášení mi nechtějí auto vyřadit...co stím .? :o(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Projděte si rubriku Automoto a Administrativa.Něco se o podobných situacích napsalo.Jinak nevím proč platit za něco co není.

marketab*
hodnocení

právě že čtu pořád dokola...a pořád z toho nejsem moc chytrá... jak mám tedy prosim přesně postupovat co mám řict na uřadě aby po me nechtěli eko poplatek... jde tedy vyřadit vozodlo v polopřevodu aniž by se muselo nejdříve doreg.?a muže to udělat ten na koho je jen polopřevod? děkuji:o(

celp*

6.4.na toto téma odpověděl nespokojenýúředník.Ale klidně ještě jednou:Opatříte si doklad o ekologické likvidaci(asi to bude něco stát.Nevím kolik.)Vozidlo doregistrujete za 800,-Kč.Ekologický poplatek platit nebudete protože doložíte doklad o likvidaci.Na úřad si vezmete Velký techničák;malý techničák;doklad o likvidaci vozidla;registrační nebo poznávací značky;vyplníte příslušné formuláře podáte;dostanete zpět velký techničák a je to.

Ano dělá to ten na koho je polopřevod.

Toto všechno by Vám měli říct na úřadě.

marketab*
hodnocení

A stačí místo eko.likvidaci doložit jiné využití vozidla?..vím že to jde..ale jestli i v tomto případě..děkuji...

celp*

No to by mě zajímalo jak doložíte jiné využití o něčem o čem tady tvrdíte,že neexistuje.Ten doklad o ekolikvidaci je taky podfuk.Vyřadit vozidlo z registru může jenom zaregistrovaná osoba.Tak požádejte o pomoc předchozího majitele,ale nevím.

nespokojenyurednik

na základě novely zákona umožňující vyřadit vozidlo na základě zániku účelu využití lze vyřadit jen existující vozidlo, ne auto před lety sešrotované nebo prodané...zákon platí od 1.1.2009, auto podle Vás už dloho není...tento zákon se na Vás nevztahuje...v každém případě budete muset auto na sebe doregistrovat, žádát o cokoliv v souvislosti s autem, může jen ten, kdo je zapsán v registru jako vlastník...vy jste bohužel nikdy nepřišla na úřad a nepřihlásila se do registru, jezdilůa jste s malým TP na jméno předchozího vlastníka...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

při dohlášení se nebude platit žádná eko daň za neexistující auto, jen správní poplatek 800,- Kč, ale musíte předložit doklad ekolikvidaci...

hodnocení

0x

...a to jsem si myslel, že jsem to v telefonu vysvětlil polopatě. Mýlil jsem se!

mobilman*
hodnocení

0x

Váš polopřevod zrušte ...Požádejte na úřadu o formulář o zrušení odhlášky...Do úředních záznamů Vám to zaevidují ...Důvod udejte,že předchozí majitel nic prodat nechtěl ...A Ať předchozí majitel za vás nebo vy s jeho plnou mocí vše vyřídíte ...A nevím ,ale zdali budete něco platit ...Ale dle mého by jste neměla...

ale to je nesmysl. je tam uložena kopie smlouvy a on nechtěl nic prodat? A že nebude poplatek? To chce více studovat správní řád, a poplatky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]