Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření emisí a stk

Od: ritabelgique* odpovědí: 6 změna:

Dneska mi končí platnost STK. Známý mi tvrdí, že tam nemusím jít zrovna dneska, ale třeba v pondělí, úterý...Má pravdu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Kontrola na silnici překročení o jeden či dva dny nijak nezjistí. Zákon sankci za překročení lhůty pro STK nestanoví.Jedinou věcí je,že auto nesmí zítra na silnici samostatnou jízdou,protože náhoda je blbec. A protože tenhle rozdíl v datech bude v techničáku pořád zřejmý,bude nutné někdy někomu vysvětlovat,že v pondělí auto na STK odvezla odtahovka. Je to zbytečné a já bych tam dnes šel.

pfpetr*
Jistou nedbalosti se mě stalo ze technickou jsem mel propadlou pres 10mesicu . Na stk je jim to jedno a kontrola na silnici te max upozorní ze ti tento měsíc konci
Na motorce jsem neměl TK 20let, nikdo na STK neřekl ani popel, samozřejmě jela tam na vozíku. Ale jinak policie si může zjistit platnost TK přes PC, takže na to pozor.

hodnocení

0x

Jj.pro PČR není problém prolustrovat na silnici jak řidiče tak i auto.Pkd u toho není DN,tak se toleruje přejíždění v rámci měsíce! (tzn-STK do 5.5- tolerují do 30.5).Jinak na stanici TK je jim jedno zda-li se přejíždí termín TK a jak dlouho!

PS zatím VŽDY při silniční kontrole šel dozadu a překontroloval nejen ORV s RZ,ale vždy se shýbl aby koukl na známku!

hodnocení

0x

tak stk je primo na den ve velkem technicaku , ale kdyz stopnou tak vidi , ze stk a emise je do 5/14 takze kdyz to nebudou vice zjistovat tak v poho. V pripade nehody muze pojistovna delat problemy

buss
hodnocení

0x

Ano, na STK lze třeba za ... Je pak už na odvaze jet po vlastní ose. V TP je konkrétní datum. Na zmámce jak víme měsíc a rok. Pojišťovna to řeší, pokud je závada v příčinné souvislosti s nehodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]