Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlečení auta

Od: paaaja odpovědí: 13 změna:

zdravím chtěl jsem se zeptat jestli se da tahnout auto na laně kterému nefunguje ruční brzda díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

betaraybill*
hodnocení

2x

Dá, proč by nedalo. Ruční brzda ničemu nevadí. Jen je třeba pamatovat, že když budete někoho táhnout a nepoběží mu motor tak jeho brzdy budou docela tvrdé (bez posilovače) a musí se na to tedy víc šlápnout.

paaaja
hodnocení

díky já si to myslel ale radši jsem se zeptal

lmgify

To tahajici auto musi brdit opravdu pomalu, protoze seslapnout brzdu v aute, kteremu nejde posilovat, je tezsi, nez si umite predstavit. Ja na tom pedalu kdysi v podstate stal (prazdny Favorit z prudsiho kopce) a mel jsem vazne strach, ze se nezastavim.

Starsi auta bez posilovace maji jiny pomer paky na brzdovem pedalu, takze ke seslapnuti staci bezna sila.

humbucker*

Ahoj. Doplnil bych. Třeba u starších škodovek, byl rozdíl mezi podtlakově posilovanými a bez v průměru brzdových pístků a jejich těsnících gumiček. Ty s posilovačem je měly asi? 19mm a ty bez 25+-mm.

lmgify

Myslite prumer 19 a 22mm brzdovych valecku zadnim bubnovych brzd?

lmgify

Pist trmene predni kotoucove brzdy u Favorita ma prumer 54mm a predpokladam, ze u S105/120 to bude stejne.

lmgify

Favorit ma brzdove valecky zadni bubnove brzdy take 19mm.

lmgify

predpokladam, ze u S105/120 to bude stejne

Asi budu muset vzit ten svuj nazor zpet. Vypada to, ze 105/120 mela pisty 34 nebo 46mm.

hodnocení

0x

Pkd Funguje a ta musí provozní brzda tak není problém.Osobně jsem pět let jezdi s autem kde nefungoval posilovač brzd a no problem!Je to ale spíše o zvyku-pkd jste zvyklý na posilovač tak je opravdu problém brzdit bez něj!Ale zdaleka nejlepší je zakoupit tažnou tyč za OA.Vlečení na ní je jak pro řidiče vlečného,tak i pro řidiče vlečeného úplně o něčem jiném!A to vím o čem mluvím!Jel jsem jak na laně tak i na tyči a to ne pár km mezi vesnicemi ,ale naposledy jsem táhnul P405 z Boskovic do Pelhřimova!

PS.Pkd ale není motor v chodu,tak se nesmí vléci (na laně) jednak auta se vzduchovými brzdami (NA) a poté všechny modely od citroenu s hydropneumatikou! (DS;BX;Xantie...)

buss
hodnocení

0x

Zákon říká, že musí mít účinné brzdy, neříká jaké, Žádné blikání, trojúhelník. Nefunkční brzda je jakou závadou na STK? Na svahu budete stát na brzdě?

erikch*
Hlavně az budete cokoli táhnout na laně,tak jediné s člověkem který už ma určité zkusenosti-lano musí byt vždy napnuté,tažené auto brzdí tažné (proto řidič tažného před brzděním např.před křižovatkou zlehka skrtne o bez.pedal-zaktivuje bez.světla a ten druhy už brzdí) ...chce to opravdu grif(pro jistotu i u taženého auta bez motoru v chodu MIT zařazenou II. Nebo III. kdyby cokoli) a ručka není opravdu zapotřebí...tak at to je bez problémů...
doplněno 09.05.14 16:14: S tou letkou je to nesmysl-pokud není v běhu motor(a tím bud pouze hydro-nebo hydroelektricke) Čerpadlo serva,tak můžete MIT zařazeno cokoli(ovšem to podstatné zvyšuje odpor taženého auta,děla se to sice se zařazenou rychlosti,ale vyslapnutou spojkou) a na posilovač to nemá vliv...

paaaja
hodnocení

tak díky za odpovědi a ještě jsem slyšel že když se nechá zařazena 5 tak funguje posilovač je to pravda?

dusger*
hodnocení

0x

Jen malá poznámka, jak už vzpoměl buss. Na tažené auto se dozadu má přivázat trojůhelník, Blinkry slouží k udání směru při odbočování. Mně by na nože bral když vidím auto se zapnutými výstražnými světly jak si to bez varování (blikají mu přece všechny blinkry současně) těsně přede mnou strouhne doleva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]