Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor nestartuje

Od: uplakaneauto odpovědí: 8 změna:

Ahoj, z ničeho nic mi nejde nastarovat auto. Bliká a pípá mi kontrolka,že by neměla být brzdová kapalina plus svítí ABS a taky svítí kontrolka závada řídící jednotky motoru...Když nastaruju, vůbec nic se neděje, auto ani neškytne... Co by to mohlo být? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

podpětí?,,,,,změřit baterii zátěžovým voltmetrem...zkusit a vyloučit tuto možnost...

uplakaneauto
hodnocení

Dobře, děkuju. Nemlže být něco hodně hodně blbého?

Ano, může, vybita baterka, však to píše. Ale to by při otočení klíčku do polohy 2 pohasly kontrolky. Jinak to může být spínačka, startér nebo problém v elektrice.
uplakaneauto
hodnocení

Zkoušeli jsme startovat přes kabely a nic...

Pořád tu nevidím jestli auto točí nebo ne ! Startuju, kurňa, co je to za pojem?

Pokud auto netočí, tak jste zřejmě použil kabely, které prodávají Kauflandy, OBI a jiný hobby markety. Ani na pumpě nekoupíte startovací kabely, ale jen jakýsi šunt, dobrý akorát tak na prd. Říkám to lidem dnes a denně, statrovací kabely, které stojí pod 1500,- Kč jsou na nic !

To co se prodává v česku je šmejd šmejdů. Pokud nemá kabel průměr 10 mm (vodiče - ne izolace), tak s ním auto s vybitou baterkou nenastartujete. Teče tam proud kolem 150 A a na to ty drátky, co prodávají naše obchody prostě nestačí.

Proč by kus drátu s krokosvorkama měl stát přes 1500? Za 500 se dají koupit naprosto dostačující kabely, těch 150A bez problému přenesou a na startování osobáku s přehledem stačí.

S takovýma kabelama jsem z druhé baterky startoval VW Transporter, starý diesel, startér točil asi 30 sekund než to chytlo, kabely naprosto v pohodě, nic se nikde nezahřívalo, proto nevím, proč bych měl za kabely vyhazovat tolik peněz.

Jinak tazatel píše "ani neškytne", z toho usuzuji, že se neděje nic, prostě ticho, startér nesepne. Proto je buď vadný startér, nebo je problém někde na cestě, třeba i v té spínací skříňce.

Nemáte pravdu, prostě cena materiálu neumožňuje pořídit kvalitní kabely za 500,- To je jakobyste chtěl pořídit nové auto za cenu železa na autě použitého.

Pro profesionalni použití bych si samozřejmě nekoupil kabely ala Kaufland, ale říkám, že za pětistovku pro občasné použití "kdybych náhodou zapomněl zapnutá světla" to bohatě stačí. A tvrdit, že auto neotočí startérem kvůli nekvalitním kabelům je hloupost, i ty nejobyčejnější krátkodobě startovací proud přenesou.
Mám doma nabíječku se START funkcí (100 A) a ta má vodiče 6mm2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]