Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MOTO rok v polopřevodu a po roce dopřihlášení

Od: luksov* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, koupil jsem před rokem motorku, majitel jí na mě odhlásil, takže je v polopřevodu na mě. Já jí ale nedohlásil na sebe a je již rok v polopřevodu. Motorku už chci prodat a mám zájemce. Takže se chci zeptat, jestli je nějaká SANKCE za to, když teď půjdu po roce motorku dopřihlásit a např. za den už odhlásit na nového majitele?

POJISTKA byla celou dobu placena.

Četl jsem, že na dopřihlášení mám 10 dnů, ale žádná sankce za to asi není nebo nikde jsem to nenašel. Je to tak?

Vím, že něco se má od roku 2015 měnit.

Předem díky moc za každou odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím jak Vy,ale já bych ji už nedohlašoval na sebe ale dal plnou moc aby si to na sebe rovnou převedl kupující,nebo s na úřadu rovnou s ním!

doplněno 08.05.14 16:31:

Zatím nemusí být ověřena.projděte si sekci AM v této poradně,těchto dotazů je tu povícero. Nikde není psáno,že musíte na sebe dohlásit pkd jde dále!

doplněno 09.05.14 09:00:

Pkd dáte plnou,tak na ni napsat k čemu splnomocňujete!.Pro Vás k úkonům na úřadu spojených s převodem moto z XY (Vás) na YZ (kupující).

luksov*
hodnocení

Aha. Děkuji za odpověď. Ani nevím zda-li je to možné. Myslel jsem, že když jsem uveden v TP, když je moto na mě odhlášené, že ho musím dopřihlásit, abych ho to mohl zase odhlásit na někoho jiného. Jestli stačí plná moc, tak nový majitel, už to dopřihlásí jen na sebe? I když jsem tam uvedený já? Na úřad bych už tedy vůbec nemusel? Plná moc musí být nějak ověřená? Nebo stačí jen můj podpis a podpis kupujícího?

luksove, Diesel vám určitě sdělí, co bude v plné moci a k čemu zplnomocňujete onu osobu.

Osobně bych poslech radu Diesla, a nedohlašoval bych moto na sebe, ale na základě kupní smlouvy přepíšou v registru nového kupce.

Je zde ale možnost, že to kupec neudělá a budete stále v registru. Do poloviny příštího roku, dokud nevstoupí novela zákona v platnosti...

tam se ruší polopřevody..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]