Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rada- Jak Postupovat při odhlášení Auta

Od: janvu* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , mám problém s odhlašením moto na nového majitele . problém je v tom že moto bylo původně přihlášeno v Mladé boleslavi a nedávno jsem se přestěhoval do Prahy ( mám trvalém bydliště v Praze ), ale nenahlasil jsem změny ve velkém technickém průkazu. Ted moto prodám a nemohl jsem Moto odhlasit na nového majitele .
V M.B mi to neodhlásí, protože pod ně kvůli změně trvalého bydliště už nespadá, v Praze mi to taky neodhlásí, protože pod ně ještě nespadá. potřeboval bych poradit jaký je spravný a nejrychlejší postup jak to vyřešit. předem děkuji !

zámek
strejc uzavřel tuto otázku
Uzavřeno na žádost autora

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Změny v registru se provádí (zatím..) v místě registrace. A v té MB jste se ptal? V intencích vaší otázky proveďte změnu trv. pobytu v MB a pak v P.

janvu*
hodnocení

nerozumim... tzn. musím zajet do MB . tam žádám o změnu T.B ve Vel.T.P? to je asi jivný když třeba někdo Pokud se prestehuje pres pul republiky, tak prece nebude jezdit zpatky?

erikch*
Bohužel to je tak...statní správa by mela byt propojena a když změnil údaj v registru obyvatel automaticky se tento údaj změní i v ostatních registrech(vozidel,trestů apod.) a nemusím jak pitomec litat všude po všech úřadech... jenže jsme v Čechách kde můžeme byt rádi i za prostou funkci nějakého z registrů...

Ano odhlásíte jen osobně v Mladé Boleslavi!

doplněno 08.05.14 14:08:

Ne není to divné,žel je to tak!

Stejný problém měl prodejce když mi prodal auto!Nejprve poslal s plnou mocí příbuznému,ale když na úřadu zjistili že už má trvalé jinde,tak že se musí osobně dostavit (pro něj to znamenalo cestu Týn n/Vltavou-Kroměříž!)

doplněno 08.05.14 16:34:

Ježíš s tím nemá co společného jen Vy a Vaše lepnost? že jste nepřevedl do místa trvalého.Pkd již budete v MB tak rovnou odhlašte na kupce ,nechápu proč měnit adresu a pak na novém registrovat (registrováno sice je ale...) na sebe a opět odhlásit!

doplněno 08.05.14 16:46:

Asi je to o úřednících,takže v MB budete muset odhlásit kde máte trvalý a tam odhlásit na kupce. V Kromzlu to tnkráte šlo bez tohoto kroku,pže ráno jel tam (vyzvedl ode mne TP a ORV) večer se stavoval a dal mi TP s odhláškou a ORV na mne!Bez rehgistrace v Tejně!

PS nebo přes tu Plnou moc ,kde uvedete že kupujícího zplnomocnujete k provedení úkonu spojených s přehlášením!

janvu*
hodnocení

byl jsem v MB. ale neslo to odhlasit na nového majitele . duvod je že mám trvalé v Praze !

janvu*
hodnocení

jezis :( ... a nemohlo by to vyřesit takto :
- že já bych zajel ráno na úřad v MB . a tam změnim T.B místo Praha tak na původního adresa v M.B ( adresa stejna jako adresa co je ve vel. TP ) dále v poledne bych zajel rovnou na Dopravku a tam odhlasím na nového majitele? šlo by to i takhle .

erikch*
Bohužel nee-on totiž papírový spis z M.B. musí úředník poslat do Prahy a to za dopolko nedá i kdyby chtěl...(ponecháme stranou miru jeho "chtění")...takže reálné tak za týden od nahlášení změny trvalého z Bolky do Prahy...

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]