Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat zimní pneumatiky

Od: petr12345* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřeboval bych vědět, jak se dá poznat jestli jsou pneumatiky zimní nebo letní.

Slyšel jsem že na zimních má být údajně vločka, tu jsem tam ale nenašel. Na jedné sadě není natištěno nic protože jsou už spravované, na jedné sadě jsou velká písmena M + S.

Nevíte o nějaké tabulce podle které se to dá určit? Díky za rady Petr

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Většinou to poznáš už podle vzorku- zimní mají takové jemné drážky nebo jak bych to nazval. Každopádně M+S jsou zimní

Presne tak.

Na zimnich je temer vzdy napsano M+S (Mud and Snow).

Dle tech drazek (zarezu) to jde urcit take. Letni pneumatiky maji pouze standardni vzorek, to znamena velke drazky po obvodu kola a pricne drazky tvorici na pneumatice nejaky vzor. Tim vznikaji jakesi vzajemne oddelene spaliky gumy. A ty jsou na letnich pneumatikach jiz celistve. Na zimnich pneumatikach jsou tyto jednotlive spaliky prave rozsekany jemnymi drazkami na dalsi jemne vzory. Nejcasteji pouze takove platky, jeden vedle druheho, ale muze to rozsekani vypadat ruzne. Zkratka ten spalik gumy jiz neni celistvy.

hodnocení

0x

chlapci Vám poradili dobře, pro stanovení zimní, letní je důležité značení, nikoliv druh drážek.

Chlapci, dobrá odpověď.

petr12345*
hodnocení

Díky všem, já se na ně pořádně podívám :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]