Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční Kontrola s prošlou STK

Od: noll* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

Abych to upřesnil, mám dvě auta, druhé jsem si koupil jako koníček chci ho opravit a poladit podle mého. Takže jsem koupil auto za co nejnižší cenu... A ted začínám řešit přepis, nejsem si jistý jestli by auto prošlo STK spíš se mi za něj ted nechce zbytečně utrácet.

Otázka je taková, udělají mě na STK evidenci když tam dojedu s autem které má prošlou STK?

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Evidenčku Ti udělají,jen bys měl dotáhnout na podvalu!

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
evidenční prohlídka nemá s platností emisní kontroly a s platností technické kontroly nic společného - na evidenční kontrole vám pouze zkontrolují, že čísla (WIN) uvedená v TP odpovídají skutečnosti na voze a vůz nemusí mít ani platnou emisní známku, ani platnou technickou prohlídku a dokonce nemusí být ani ve funkčním stavu (pokud nebrzdí, nejde nastartovat a pod ničemu to nevadí - nikoho to nezajímá.
Auto s prošlou STK by ale nemělo jezdit legálně po silnici, takže byste měl vozidlo na evidenční prohlídku dopravit třeba na přívěsu nebo na odtahovce (pokuta za propadlou STK při přistižení na silnici je tuším 2.500,-Kč).

stonec
hodnocení

0x

Samozřejmě že udělají.

buss
hodnocení

0x

Pane u EK se kontroluje shodnost TP s autem, nikoli co je obsahem STK - § 2/15. No jak byste řešil, auto v "depozitu", STK prošlá ...

noll*
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi.

Ješte bych měl poslední otázku, stačí mě na evidenci pouze velký Technický prukaz? on mě předchozí majitel malý zrušený neposlal..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]