Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá kapalina na pneumatice

Od: nissan odpovědí: 12 změna:

Když jsem sundaval kola po zimní sezóně, tak jsem na zadním kole objevil nějakou zaschlou kapalinu. Je černá, lehce lesklá, trošku lepkavá, byla na disku i pneu, zkoušel jsem to kartáčem a vodou sundat, ale bez výsledku, jako kdyby to bylo nějaké lepidlo. Neví někdo co to může být, může to značit nějakou závadu, že mi tam třeba něco vyteklo? Mám se bát o tu pneumatiku nebo ne? Přikládám i foto, ale nevím, jestli to pomůže.

Neznámá kapalina na pneumatice

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

2x

kur a ,to jsou některé odpovědi. No takhle se to nepozná i když mi něco říká,že podobné už jsem kdysi dávno viděl. Mám dojem,že to bylo něco ze silnice,kdy asfalt nebyl asfaltem.Pneumatice by se nemělo nic stát,ta je odolná vůči většině sajrajtů. Spíše by to chtělo pro klid v duši podívat se preventivně na tuk v ložisku a sledovat chvíli hladinu brzdové kapaliny i nově nasazenou pneu.

hodnocení

2x

mezi náma holkama,mně se toto kdysi také stalo a dodnes nevím co to bylo-ani tuk z pod manžety,teda kloubu či ložiska,ani brzdová či chladicí kapalina ani LHM, spíše mi to přišlo,jakoby cukrová voda (přeslazená voda a tím pokapané kolo),ale to by šlo vodou dolů a toto nic jen na omak taky lepkavé. Víc jsem to neřešil.

cobrak*
hodnocení

1x
No,připomíná mi to asfalt.

olaf71*
hodnocení

1x

pochcaný od psů a koček

bbbb
hodnocení

0x

Mazivo z prasklé manžety kloubu? Jestli je to tedy kolo na předku.A z vnitřní strany

olaf71*

podle fotky to vnitřní strana je, ale pokud je prasklá manžeta, tak to cáká za jízdy všude, i do podběhu

hodnocení

0x

Je to zvenku nebo zevnitř?

nissan
hodnocení

Zevnitř a vzadu.

Brzdovka, mazivo, ...

fik
hodnocení

0x

Hloupý dotaz-nestříkali ti třeba podvozek tlumexem a káplo jim to na kolo? mě to přijde jak tlumex nebo něco proti korozi

hodnocení

0x

Nepřezouvali vám před zimou pneu?

Pokud ano, tak je to kapalina, která se natírá na hranu disku, která přiléhá k pneu, aby tato lépe přilnula na disk. Používá se obvykle pokud je disk na té stykové ploše poškozený např. rezavý. A i když se očistí, tak nějaké poškození zůstane - je hrbolatý.

Má to konzistenci tekuté gumy. Funguje jako lepidlo.

A jak se tak dívám na to foto, tak to vypadá, že to vyteklo právě z té spáry mezi pneu a diskem.

doplněno 27.06.14 01:59:

bdjdj: Mýdlovou vodu používají amatéři.

bdjdj
loool ta kapalina o ktere mluvite se nepouziva jako lepidlo ba naopak! vetsinou se jedna o mydlovou vodu bo samotne rozpustene mydlo a to z toho duvodu aby sla pneu snadneji nazout!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlumex

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]