Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o názory. Uvažuji o koupi skútru (hlavně na cesty do práce přes léto, mám to 12 km), no hledám něco levnějšího (nemám moc financí), narazila jsem na tohle:
Líbí se mi třeba hned ten první. O ojetině (sice třeba značkové) po jistých (drahých) zkušenostech (auto) neuvažuji, vím, že tohle je "Čína", ale... i značková věc se může porouchat...
Podotýkám, že jsem začátečník a taky kus ženský (87kg).
Co si o tom myslíte? Díky.
Jezdím na motorkách, skutry nemám rád. Ale nedoporučuji vám kupovat čínský skůtr (nebo skůtr od "noname" výrobce) Kupte si raději ojetý značkový - koukněte na Peugeot, Aprilii, Hondu, Yamahu apod.
Ono i to značkové se může porouchat ale šance je nižší a když už se to pourouchá máte jistotu že se to bude dát bez problému opravit. Tyhle čínské skůtry jsou většinou i po výrobní stránce v katastrofálním stavu. Raději než 20 000 za nový čínský dejte 20 000 za ojetý značkový. Určitě na tom neproděláte.
souhlasím, čína je na začátku vývoje výroby a je to ošizené, vše jak z nějaké domácí dílny a hrubé zpracování, oni jedou na kusy nikoli na snahu o spokojeného zákazníka, čína myslí jinak. Mají i dobré zboží, ale motrky to nejsou ! můj názor.
Taky se přimlouvám. Číňani se to fakt teprve učí a ještě pár let učit budou. Prostě rozeberou skůtr, téměř bez porozumění co tam k čemu je a z jakého je to materiálu a proč, vyrobí něco, co vypadá na první pohled podobně jako originál, ale jenom vypadá. Životnost mizerná a už ho ani neprodáte, protože rozumný člověk si číňana a ještě k tomu ojetého nekoupí.
Moc toho o motocyklovém trhu nevíte. Například činská firma Jincheng kooperuje již od roku 1985 s Japonci, má továrnu v Severní americe a v Jižní Americe ve své fabrice vyrábí Aprilie. Podobné to je i v jiných oborech.
Můj přibuzný dovážel italské motopřilby renomované italské značky a zaměstnával jednoho člověka na předprodejní kontrolu a opravy. Nyní dováží čínské helmy které jsou navíc dělány ve Vietnamu a pro člověka nemá práci, není co opravovat.
U činského zboží je problém především s dovozci, kdo má díru zadku, může si tam objednávat a protože je tam obrovská nabídka, volí to nejlevnější, prodá nějaký kontejnér a zmizí z trhu. Mluvil jsem se jedním dovozcem a ten mi vyprávěl, jak si sám může ve fabrice objednávat do motorek komponenty různé kvality, takže může za levnější "poskládat" i levnější motorku. Ti osvědčení dovozci na to již přišli a pokud nechtějí řešit reklamace a udržet se na trhu, raději si pár dolarů připlatí. Jedna značka kterou dělám dává dobrovolně 3 rokky záruku na motor, klidně by mohla i 5 protože za pár let neznám závady na motory.
Nebudu hodnotit vámi vybraný kus, ale obecně, jestli uvažujete o denní používání, tak bych vám doporučil poohlédnout se po skutru s ochranným plexištítem, nebo alespoň po typu, na který se dá sehnat. A když bude mít ve výbavě i ochrannou deku na nohy, tak rozhodně neprohloupíte. Je to moje vlastní zkušenost a jízda je pak přijatelná i při 0°C.
při váze 90 kg je 125ccm ne moc silné, ale jde to a hlavně je menší spotřeba což při dnešní ceněn paliv není zanedbatelné.
Zkuste si vyhledat na bazaru Piagio MP3 250, ale je to mimo váš cenový rámec zato min o 50% bezpečnější.
Hm, odtočené kilimetry a možná po bouračce, co je na tom bezpečnější? Četl jsem o kontrole autobazarů, 80% aut mělo odtočené kilimetry. U motorek je to nymlich stejné.
Když už ojetinu, tak zásadně dovézt sám a pod kontrolou zkušeného. Třeba z Mobile.de
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.