Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Mam felicii 1.3 rok vyroby 95 a mam problemy se startovanim. Felicie chytne ale po vterine zase zdechne a nastartuju treba az na desaty pokus a nekdy vubec. Nekdy to jede vpohode a nekdy zase blbne ale vetsinou blbne . Pri roztlaceni zadny problem. Uz jsem vymenil svicky,kable od svicek,rozdelovac,snimac otacek,palivovy filtr,nastrikal jsem vsechny elektro kontakty sprejem na kontakty a porad to dela uz si nevim rady? Diky z kazdou radu
Auto chytne vpohode tak i myslim ze starter je ok a stihnu i rychle pridat plyn ale hned zdechne a imobilizer ma a byl jsem na diagnostice a naslo mi to jenom zavady snimac otacek a lambda sonda . Snimac je vymeneny ale lambda soda ne. A tedka v poslednich asi 3 tydech se mi zacal po ranu pri startovni zasekavat(zastavovat)sarter jinak pak jede cely den vpohode
lambdu vyměň. Doporučuje se její výměna po 160 000km. Mimo to zvyšuje spotřebu, jelikož ECU nastavuje bohaté směsi a motor je neklidný a blbě chytá.
Vezmi ohmetr, odpoj konektor z lambdy a na jejich býlích drátech musíš naměřit nějaký odpor v jednotkách ohm (zkoro zkrat a pípák by měl pískak, pokud máč zkratovou zkoušečku). Bílé dráty jsou výhřev tělíska sondy a kup jen Bosch co vydrží (za ten příplatek 500 to fakt stojí).
Ještě může odcházet hal snímač nebo zapalovací cívka, ale je to málo pravděpodobné, když to přes den jezdí vpoho.
U většiny aut a je tomu tak i u felicie je startovací dávka paliva řízena pouze dle teploty chladící kapaliny. (někde jsou i další pomocné hodnoty či adaptace, ale to felicie nemá ani v jedné motorizaci)
Lambda do tohoto vůbec nezasahuje. Ona totiž i ta vyhřívaná začíná měřit nejdříve za cca 10s, ale spíše později. Takže těžko má nějaká vliv na start.
Pokuď lambda funguje, tak není důvod jí měnit. Jediné co se stářím může měnit je, že již neměří přesně stechiometrickou směs. Jenže to nám prakticky u felicie moc nevadí, protože pokuď průměrná směs je chudší či bohatší o 1% nikdo nepozná.
Měnit preventivně u felicie lambdu je holé bláznovství. Já provozuji originální na feldě skoro 400tis a běhá perfektně. Na palubní desce se mi to totiž trvale zobrazuje hodnota z ní. A měl jsem tam nějakou dobu i druhou širokopásmovou, když jsem nastavoval řídící jednotku LPG na provoz při chudých směsí a hodnoty seděli.
Já bych to nejvíce tipnul na podávací čerpadlo. Ale může to dělat i cívka a nebo třeba čidlo teploty. A nebo hal. Možností je celá řada.
diky za vsechny rady uz jsem bezradny. Hal snimac mam vymeneny i svicky,kable na svicky,rozdelovac,palivovy filtr,dneska i nova baterka, vsechyny elektro kontakty znovu nastrikane sprejem na elektro kontakty a stale zadna zmena porad to pri nastartovani chytne a hned zdechne az na nekolikaty pokus to chytne . Jeste zkusim tu zapalovaci civku s tym cidlem teploty jinak uz fak nevim
Sice se v takovych vecech vubec neyznam reknu zanamemu az se na to semnou podiva a ten starter jede vpohode pres den jak je auto zahrate jinak po rano se zasekava a zastavuje jak je auto studene jinak to zdechavani po nastartovani dela skoro porad
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.