Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, co vše měnit při výměně rozvodů u diesla? Mám Seata Ibizu 1,9TDI a každý říká něco jiného.Má se měnit třeba i vodní pumpa? Servisům nevěřím, vyměnily by půl auta, jen aby vydělaly Čím podrobněji mi to popíšete, tím budu radši
Vůbec tomu nerozumím, takže předem všem moc díky za pomoc!
Nejde o to, co vse hned menit, ale spise co vse zkontrolovat. Vymena rozvodu je jedna z mala prilezitosti, jak se dostat pod predni kryt motoru, tak proc toho nevyuzit.
Rozhodne vymenit remen
Pokud je to prvni vymena (napriklad po 90 tisicich a pod.), zkontrolovat vsechny vodici, napinaci a pohanene kladky rozvodoveho remene, zda nejsou nikde praskle, vydrene, vymackane, zkratka, zda jsou v poradku, loziska v kladkach neskripou, nepiskaji, zkratka behaji hladce. Obvykle pri prvni vymene neni potreba jejich vymena. Pri druhe vymene uz je to na zvazeni, pac dalsi rozebrani se bude dit az po dlouhe dobe, tak aby se to nemuselo po par tisicich km zase rozebirat.
Kdyz uz je vse dole, je dobre zkontrolovat tesnost gufera na klice, tesnost vodni pumpy (rozhodne ale ne ji hned menit), zkontrolovat funkcnost napinacich zarizeni rozvodoveho remene. Kladky ostatnich agregatu, opotrebeni, hazivost...
Dal muzete nechat zkontrolovat chod volnobezky alternatoru, remeny pohonu ostatnich agregatu a pripadne je ihned tez vymenit (pohon alternatoru, posilovace, klimy, ...), tesnost hadic od vodni pumpy, PAS, klimy ...zkratka zkontrolovat vse, co se naleza na predni strane motoru a k cemu se otevre pristup. Rozhodne ale ne hned vse menit.
Kdyz uz bude dole viko hlavy, tak tez muzete nechat zkontrolovat ventilove vule. Pokud ma motor vyvazovaci hridele a ma jiz hodne nalitano, tak se tez zamerit na jejichg pohon.
To vse si nechte zkontrolovat, pokud to date nejakemu sokromemu mechanikovi. Pokud to date do odborneho servisu a vylozene se neprojevuje zadna zavada, tak pouze rozvodovy remen a kladky a rychle pryc. I tak to bude dost drahy.
Pokud ste ovsem v zaruce, tak do servisu budete muset a oni vam vymeni co budou chtit a moc s tim stejne nenadelate.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.