Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktura za pojištění

Od: maty25* odpovědí: 10 změna:

Zdravím

Jsou to asi dva roky co jsem koupil "motorku" (simsona). Vzhledem k tomu že to bylo napodzim a skončila mu technická, která je potřeba platná k přepisu a tak sem to chtěl nechat na jaro (s úmyslem že ji nebudu dělat na zimu). Motorka byla odhlášená a já byl vlastník jen v kupní smlouvě.

Na jaře jsem zajel na technickou + evidenční kontrolu, přihlásil jí na sebe a vyřídil zákonné pojištění.

No, teď asi po roce od přihlášení mě přišla nepěkná faktura skoro na 5000kč za tu zimu kdy jsem ji přepisoval. V té době mě bylo cca 17 let a nějak sem nevěděl že sem tam udělal chybu..

Neví někdo jak se z toho vykroutit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíte v zákonné lhůtě dokazat že jste ji neprovozoval.Více když to zde prohledáte.Zejména věnujte pozornost odpovědím některých rádců-Nu,MilanCukrar popř Erikch a Buss!

doplněno 30.04.14 10:45:

Kdo se účinně brání dle zákona a v zákonné lhůtě -vyhrává.

doplněno 30.04.14 10:46:

PS jestli-že máš zbytečných pět tisíc tak to klidně zaplať a klidně můžeš zaplati PR i mně,nebo jiným.

maty25*
hodnocení

Trošku jsem to pročítal teď. Budu tedy muset najít dva svědky, s nima nejak sepsat svědectví a poslat jim to? Bude to mít nějaký úspěch, nebo jak velká je šance že se z toho vyvleču? Každopádně díky za rady. :)

doplněno 29.04.14 22:29:

Nemám žádné zkušenosti, takže váhám jestli nemám sklopit hlavu a prostě to zaplatit...

buss
hodnocení

0x

Prokázat, že nebyla provozovaná, z.č. 168/1999. Neznalost neomlouvá.

jdukolem

Čerstvé !

i-veteran.cz/...

Na netu najdeš společnost stop CKP která to pro tebe za litr vykoresponduje. Pravda je že jim pošle stejné papíry jaké jim můžeš poslat sám. Oni se ale dušují že mají stoprocentní úspěšnost u námitek podaných včas.
Hodně záleží na tom, k jaké úředníci tvůj případ u čékápé spadne. Já si to psal sám a zrušili mi to po třetím mailu. Někdo kdo narazí na jiného úředníka se s nima tahá i půl roku. A je tady taky nedávný příspěvek paní která to dovedla až k soudu a ten prohrála. Předpokládám ale že ona asi nestihla podat námitku v zákonné lhůtě a ČKP ji dala k soudu. Pak už je to horší protože Existují dva výklady jednoho zákona. Podle jednoho musí být za každé vozidlo placené pojistné s výjimkou deponovaných zatím co druhý výklad zákona je, že pojistné se musí platit za každé PROVOZOVANÉ vozidlo.
Takže moje rada je - podat námitku ale rozhodně nic dlouho neodkládat.

To Totak-ano ,ale až poté,co doloží že neprovozoval a CKP zamítne,pak podat námitku!

hodnocení

0x

Maty, jednoduchá rada.

Doložíte čkp, že jste vozidlo neprovozoval. Přiložíte svědectví dvou osob, vše vložíte do případu on line. Pak 1x za týden kontrolovat stav a podle toho jednat.

Vzory bych Vám mohl popslat emailem, ale až v pondělí..páč budu mimo poč.

Pokud si chcete o problému pokecat, najdete kontakty na mne v každém vyhledávači.

maty25*
hodnocení

Ok až budete mít čas tak je prosím zašlete na maty258@seznam.cz

zabu
hodnocení

0x

Občas sem kouknu, a na tohle jsem se neudržel nereagovat. Asi jste nikdo nezaregistroval rozhodnutí Ústavního soudu, které zcela obrací situaci v rozhodování soudů kolem dokazování o provozování nebo neprovozování vozidla. Doporučuji přečíst.

usoud.cz/... [tt_news]=2413&cH/...

zabu, asi to bude tím, že nejste zde pravidelně.

Pozor, nesmíte si výsledek ustavního soudu vykládat jinak, nežli je uvedeno ve výroku a zdůvodnění. je to dlouhé čtení, hodně nezajímavé, ale důležité. V podobných případech se bude postupovat podle rozhodnutí soudu, ale nikoliv každém případě. Sláva a čest firmě stopckp, panu Angreškovi, který se postaral o dobré právníky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]