Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Jsou to asi dva roky co jsem koupil "motorku" (simsona). Vzhledem k tomu že to bylo napodzim a skončila mu technická, která je potřeba platná k přepisu a tak sem to chtěl nechat na jaro (s úmyslem že ji nebudu dělat na zimu). Motorka byla odhlášená a já byl vlastník jen v kupní smlouvě.
Na jaře jsem zajel na technickou + evidenční kontrolu, přihlásil jí na sebe a vyřídil zákonné pojištění.
No, teď asi po roce od přihlášení mě přišla nepěkná faktura skoro na 5000kč za tu zimu kdy jsem ji přepisoval. V té době mě bylo cca 17 let a nějak sem nevěděl že sem tam udělal chybu..
Neví někdo jak se z toho vykroutit?
Musíte v zákonné lhůtě dokazat že jste ji neprovozoval.Více když to zde prohledáte.Zejména věnujte pozornost odpovědím některých rádců-Nu,MilanCukrar popř Erikch a Buss!
doplněno 30.04.14 10:45:Kdo se účinně brání dle zákona a v zákonné lhůtě -vyhrává.
doplněno 30.04.14 10:46:PS jestli-že máš zbytečných pět tisíc tak to klidně zaplať a klidně můžeš zaplati PR i mně,nebo jiným.
Trošku jsem to pročítal teď. Budu tedy muset najít dva svědky, s nima nejak sepsat svědectví a poslat jim to? Bude to mít nějaký úspěch, nebo jak velká je šance že se z toho vyvleču? Každopádně díky za rady.
Nemám žádné zkušenosti, takže váhám jestli nemám sklopit hlavu a prostě to zaplatit...
Maty, jednoduchá rada.
Doložíte čkp, že jste vozidlo neprovozoval. Přiložíte svědectví dvou osob, vše vložíte do případu on line. Pak 1x za týden kontrolovat stav a podle toho jednat.
Vzory bych Vám mohl popslat emailem, ale až v pondělí..páč budu mimo poč.
Pokud si chcete o problému pokecat, najdete kontakty na mne v každém vyhledávači.
Občas sem kouknu, a na tohle jsem se neudržel nereagovat. Asi jste nikdo nezaregistroval rozhodnutí Ústavního soudu, které zcela obrací situaci v rozhodování soudů kolem dokazování o provozování nebo neprovozování vozidla. Doporučuji přečíst.
zabu, asi to bude tím, že nejste zde pravidelně.
Pozor, nesmíte si výsledek ustavního soudu vykládat jinak, nežli je uvedeno ve výroku a zdůvodnění. je to dlouhé čtení, hodně nezajímavé, ale důležité. V podobných případech se bude postupovat podle rozhodnutí soudu, ale nikoliv každém případě. Sláva a čest firmě stopckp, panu Angreškovi, který se postaral o dobré právníky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.