Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer rádcové,
žádám o odbornou radu mechaniků či šikovných kutilů. Rád bych opravdu osvědčenou metodu a ne JPP (jedna paní povídala). Někdo totiž doporučí to a druhý ono a třetí, že je lepší nedávat nic...
A teď samotný problém. Blbě se mi povolují lambda sondy (když někomu něco měním na výfukách). Rád bych věděl, co použít na závity lambdy či spojovacích šroubů, abych je třeba po 2 letech snadno povolil.
Pastu? Jakou? Či nějaký prášek? Nebo na sucho nic?
Předem díky za dobré rady . Rád dělám vše profi
Jsem teď na odborné praxi v autoservisu a na lambdy používáme keramický sprej technika-vm.cz/...
ovšem jak moc to je znát při povolování za pár let netuším
to @opicak - tohle je pravděpodobně normální Molyka. Je třeba velké opatrnosti aby se přebytek nedostal do katalyzátoru.
doplněno 28.04.14 16:42:sorry - už čtu kupfer - měď, ale ta by také nedělala dobrotu v katalyzátoru
Zatím to vypadá, že měděnou pastu doporučuje čím dál tím více lidí.
Diskuzi jsem založi proto, protože někdo mi kdysi řekl, že se do závitů zapeče a jde to hůře a že je lepší grafitová vazelína či nastrouhaná tuha z tužky.
O grafitu jsem slyšel málo, takže jsem rád, že doporučujete tu meď. Také se mi zdá nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.