Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapečený závit výfuk lambda

Od: gumidek* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer rádcové,

žádám o odbornou radu mechaniků či šikovných kutilů. Rád bych opravdu osvědčenou metodu a ne JPP (jedna paní povídala). Někdo totiž doporučí to a druhý ono a třetí, že je lepší nedávat nic...

A teď samotný problém. Blbě se mi povolují lambda sondy (když někomu něco měním na výfukách). Rád bych věděl, co použít na závity lambdy či spojovacích šroubů, abych je třeba po 2 letech snadno povolil.

Pastu? Jakou? Či nějaký prášek? Nebo na sucho nic?

Předem díky za dobré rady :). Rád dělám vše profi :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsem teď na odborné praxi v autoservisu a na lambdy používáme keramický sprej :) technika-vm.cz/...

doplněno 27.04.14 21:48:

ovšem jak moc to je znát při povolování za pár let netuším

gumidek*
hodnocení

Hmm zajímavá volba. O téhle možnosti jsem zatím neslyšel, ale keramika sama o sobě by mohla být dobrou volbou. Zatím dík za tip :)

hodnocení

2x

Na všechny "horký" věci používám tohle. Výrobce tvrdí do 1100°C. Zatím tomu věřím, nestalo se mi, že by byl problém.

žhavící svíčky, lambdy, mechanizmus brzd, trysky, prostě na všechno. Maximální spokojenost.

Zapečený závit výfuk lambda
Zapečený závit výfuk lambda #2

to @opicak - tohle je pravděpodobně normální Molyka. Je třeba velké opatrnosti aby se přebytek nedostal do katalyzátoru.

doplněno 28.04.14 16:42:

sorry - už čtu kupfer - měď, ale ta by také nedělala dobrotu v katalyzátoru

asd*

Ehm, normální Molyko, hádej co je copper ;)

měděná pasta...

gumidek*
hodnocení

0x

Zatím to vypadá, že měděnou pastu doporučuje čím dál tím více lidí.

Diskuzi jsem založi proto, protože někdo mi kdysi řekl, že se do závitů zapeče a jde to hůře a že je lepší grafitová vazelína či nastrouhaná tuha z tužky.

O grafitu jsem slyšel málo, takže jsem rád, že doporučujete tu meď. Také se mi zdá nejlepší. :)

já dávám suchý grafit

sven*
hodnocení

0x

ako tu pisali aj ostatny ja pouzivam medenu pastu. da sa uplne bezne kupit. daval som ju aj na sroby na vyfukove zvody a skusal som ze aj po 2 rokoch idu bez problemov povolit.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Používejte grafitovou vazelínu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]