Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám felicii v naftě a při studeným startu chviličku píská docela mě to už štve po ránu to dělá bordel není mi to příjemný k vuli lidem na autě mi ted dělali nový rozvody,klínový řemen a pořád píská prý bych se měl zaměřit na alternátor,poradí mi někdo?děkuji
Jestli máte na klice řemenici s protivibrační gumou, bude to na 90 procent vadná řemenice. Jednoduše zjistíte takto. Sundejte kryt řemenice u pravého kola, tak abyste viděl na řemenici ve směru od kola. Pak na ni udělejte nějakou bílou čáru, třeba křídou od středového šroubu k okraji. Poté nastartujte, zapískejte si a chcípněte motor. Když bude jako na druhém obrázku, je řemenice na výměnu. Protáčí se. Neopravitelné.
dobrý den mužu poprosit o foto přímo v motorovém prostoru na který kryt se zaměřit? nebo aspon náký foto z netu,děkuju ,ráno bych se na to moje neštastný auto podíval.
Jedná se o řemenici na klikové hřídeli. A ta je pod krytem, který naleznete u pravého předního kola.
foto krytu.
doplněno 14.05.14 13:43:řemenice je celkem drahá, někdo to opravuje, resp. řeší (o opravě se nedá hovořit) sešroubováním, ale je to takové nouzové řešení. Guma u řemenice je jakýmsi tlumočem kmitů, takže tímto divým řešením se tlumič vlastně vyřadí z činnosti a navíc se šrouby časem stejně uvolní. Nejlépe je koupit novou, dá se sehnat od 550,- Kč. Je to sice čína (origo stojí kolem 2,5 tisíce), ale co dnes není čína. I v WV Transporteru T5 mám originální díly (a mám ho od novoty) a je na nich Made in China.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.