Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie v naftě píská

Od: ujendys* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den mám felicii v naftě a při studeným startu chviličku píská docela mě to už štve po ránu to dělá bordel není mi to příjemný k vuli lidem na autě mi ted dělali nový rozvody,klínový řemen a pořád píská prý bych se měl zaměřit na alternátor,poradí mi někdo?děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli máte na klice řemenici s protivibrační gumou, bude to na 90 procent vadná řemenice. Jednoduše zjistíte takto. Sundejte kryt řemenice u pravého kola, tak abyste viděl na řemenici ve směru od kola. Pak na ni udělejte nějakou bílou čáru, třeba křídou od středového šroubu k okraji. Poté nastartujte, zapískejte si a chcípněte motor. Když bude jako na druhém obrázku, je řemenice na výměnu. Protáčí se. Neopravitelné.

Felicie v naftě píská
Felicie v naftě píská #2
ujendys*
hodnocení

ok tak díky za rady

ujendys*
hodnocení

dobrý den mužu poprosit o foto přímo v motorovém prostoru na který kryt se zaměřit? nebo aspon náký foto z netu,děkuju ,ráno bych se na to moje neštastný auto podíval.

Jedná se o řemenici na klikové hřídeli. A ta je pod krytem, který naleznete u pravého předního kola.

foto krytu.

doplněno 14.05.14 13:43:

řemenice je celkem drahá, někdo to opravuje, resp. řeší (o opravě se nedá hovořit) sešroubováním, ale je to takové nouzové řešení. Guma u řemenice je jakýmsi tlumočem kmitů, takže tímto divým řešením se tlumič vlastně vyřadí z činnosti a navíc se šrouby časem stejně uvolní. Nejlépe je koupit novou, dá se sehnat od 550,- Kč. Je to sice čína (origo stojí kolem 2,5 tisíce), ale co dnes není čína. I v WV Transporteru T5 mám originální díly (a mám ho od novoty) a je na nich Made in China.

Felicie v naftě píská #3
ujendys*
hodnocení

a kde se to dá od těch 550kč objednat?

fik

Ono je rozdíl čína a čína,pokud je to vika nebo něco podobného extra laciného,bude to za měsíc dělat znova,to není odrazování,to je prostě fakt

paw*
hodnocení

0x
Nasim tez piskala. Porad. A bylo to rozbehovou spojkou na remenici altiku.
ujendys*
hodnocení

takže po výměně alternátoru by mělo být po problému?

paw*
Pokid je to.zpusobeno tim, tak ano. Ale neni treba menit cely altik, staci remenice se spojkou. Sikovny mechanik to pozna.

ujendys*
hodnocení

jestli čína vydrží nebo ne se přesvědčím na vlastní kuži,pokud to opravdu dlouho nevydrží dám pak vědět,dneska mi ten díl vyměnily v dílně budu doufat že už si ráno nezapískám

ujendys*
hodnocení

tak jsem si ráno konečně nezapískal,věřim že made in china vydrží aspon 3roky

OK jsem rád, že jste napsal jak to dopadlo. Teď už jen aby řemenice držela.

gumidek*

Pěkná diagnostika s tou bílou čárkou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]