Nejste přihlášen/a.
zeptal bych se zde znalých,zda je od letoška nějaká změna v povinostech pro nás ,co jezdíme bez zaplaceného eko, jízdy bez přepisu a ustřihlim M.T. Kdyby to byly jen 3litry tak to člověk zaplatí a má pokoj,u mě to dělá 10tis.a jako důchodce na to nemám.
děkuji J.K
Co jsem slyšel tak od příštího roku bude jakási novinka. Auta, která jsou v odhlášce/polopřevodu nebo budou k mám dojem polovině roku tak budou trvale vyřazena z evidence.
Hledat přesné znění se mi nechce. Auto na sebe nechci přihlásit z důvodu ekodaně a ještě jednoho. Navíc auto mě stálo 8t. a ekodaň plus poplatek za přepis plus evidenčka za 4200 (3000+800+300-400 za evidenčku) je kapku moc.
Tady by to chtělo zjistit víc - hlavně jaká sankce bude s tímto nuceným zrušením TP spojená. Přepokládám, že součástí bude nějaká prasárna jako třeba že majitel dostane příkaz takové vozidlo dodat k ekologické likvidaci... To budou mít radost všichni s auty třeba k renovaci, které jsou v takovém stavu, že prostě STK neudělají a dokončit přepis tím pádem nelze ani nelze uložit doklady do depozitu, protože už jsou v polopřepisu.
No případná sankce by mě taky zajímala, ale v podstatě jaká. Auto v polopřevodu mi zruší a legálně už nikdy nepůjde využít na silnici tedy mi znehodnotí můj majetek. Zatím co jsem to tak po fórech četl tak to vidím tak, že auto budu využívat do poloviny příštího roku a jakmile mi tedy zruší doklady tak ho rozeberu na díly. Ale uvidíme jak to ve skutečnosti bude. Mělo by to být v balíku s RZ na přání a tu jsem četl někde pozastavili/zrušili či co
kocane, musíte ještě vydržet, abyste se dozvěděl podrobnosti o prováděcích vyhláškách.
Zákon je schválen, ale ještě se to může posdržet.
výnatek z 56 pro ty co se jich týká Povinnost ragistrovat vozidlo do 10 PRACOVNÍCH dnů,pouze za předpokladu,že vozidlo hodlá provozovat na území České republiky.V případě že provozovat nehodlá /opravy/ nemá tuto povinnost registrace a v registru zůstává zapsána osoba,ktrá již vozidlo nevlastní -.§6 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb. Slouva nemusí být písemná ,ale i ústní. tak sumasumárum pro policajty zrovna jsem to převzal ne koupil a zkouším - samozřemně STK a pojištění, .nemohou nic dělat. nepodporujte EKOzlodějnu.
kocane,
56/2001 v platném znění..
a od 1.1.2015, pokud se ještě neodloží platnost, která je již scválená. Ale znáte poslance a naše zákony.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.