Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je intenzita dopravy nejvolnější

Od: pavelsy odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jezdívám když je potřeba za rodinou přes půl republiky. Zásadně se snažím jezdit když je doprava řídká a jízda tím pádem volná, pohodlnější a bezpečnější. Také si vybírám alternativní trasy pokud je v cestě přetížená nebo problémová sinice.

Bavil jsem se teď s přáteli o tom kdy je nejvolnější intenzita dopravy a zjistil jsem, že každý na to má docela jiný názor.

Zkoušel jsem teď hledat zdali existují statistiky intenzity dopravy v průběhu 24 hodin a nenašel jsem to co jsem přesně hledal.

Víte o nějaké takové statistice nebo můžete navrhnout dobu kdy podle vás je intenzita dopravy nejnižší?

Já ideálně na takovou cca 250km trasu vyjíždím večer v 18hodin, a počítám že do 22h budu v cíli. Pondělí až čtvrtek.

V pátek ne, neděle se mi také neosvěčila. Zato sobota byla překvapivě volná během dne. Možná i neděle řekněmě do 14hodin by mohla být docela volná. Jaký na to máte názor?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x

ideální cestování je velmi brzy ráno...třeba ve 2.oo vyrazit a v 6.oo jste v cíli...v tu dobu jezdí jen pár kamionů,policajti a okolo třetí pekařská auta,jinak je klid...A pak pokud třeba jedete do Prahy,ještě bych to posunul s časem dojezdu po Praze tak do 5.oo...pak je téměř jistota volných silnic...

jabraka*
hodnocení

0x

Občas jezdím na Moravu,nebo na Slovensko.Pokud vyjíždím přes Prahu kolem 03:00hod,pak mi projde volný proivoz ještě i v Brně.Když vyjedu přes Prahu kolem 05:00,Pak je Brno zasekané kamiony.Pokud se jede na Louny,Litoměřice.,vynechám dálnici a jedu přes Lány,nebo Rakovník.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ono to nebude ani tak o statistice, jak spíše o úvaze. Díky své profesi denně jezdím křížem krážem republikou, přičemž 250 km není nijak dlouhá trasa - to jezdím prakticky denně + cesta zpět. každopádně zásada těchto dní - jestli to jen trochu jde, vyhnout se D1 ! Tam je skoro jistota dlouhého tvrdnutí ve frontách.

Ono taky hodně záleží, odkud kam chcete jet. Nemá cenu probíjet se skrz centra velkých měst. , Já se často dívám na netu na dopravní info, protože zrovna teď je období, kdy rozkopou a uzavřou kdejakou silnici.

Z hlediska denní doby - no, je celkem pochopitelné, že večer je slabší provoz, to je běžná věc - pokud pojedete mezi 2 - 4 hodinou ráno, tak skutečně nepotkáte silný provoz. Stejně tak sobota bývá v pohodě - lufťáci jezdí v pátek z měst ven a v neděli zase zpět.

buss
27.04.14 22:41
hodnocení

0x

V noci.

asd*
hodnocení

0x

Nejmenší provoz je v noci nad ránem cca 2 - 4h, ovšem nejbezpečnější doba na svižnou jízdu to není - po okreskách furt něco běhá přes cestu, vidíte jen podle světel atd, občas potkáte ožralé pako (řídící, chodící, ležící). Dálnice je přes noc OK, ideálně o víkendu (nejsou kamiony). Na okreskách je lepší vyjet po odpolední špičce a dojíždět za soumraku, nebo vyjet brzy ráno, ideálně v sobotu, neděli.

Přejezd půl ČR - jezdil bych o víkendu brzy ráno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]