Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda felicia - olej pod volantem

Od: pajda20* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

při jízdě mně začal kapat olej z pod volantu. Spíše z levé strany z pod volantem z pohledu řidiče. Nevíte někdo prosím, čím by to mohlo být? Ani jsem netušil, že pod volantem nějaký olej protéká. Napadlo mě, že by to mohl být olej z "knoflíku" seřizovaní světel. Tohle ale už dlouhou dobu nefunguje, tak nevím, jestli to je tím nebo ne. Děkuju za všechny odpovědi

Pavel

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

1x

No nic jiného než kapalina z naklápění světel - připrav si před technickou 1000

jddd
proc 1000 kc staci 2 sroubky za korunu a svetla nastavit do vychozi polohy. ty sroubky nebo lepe vruty se nasroubuji d te kulicky co ovlada nastaveni naklonua posteluje se to. hotovo... prace na 30 minut a naklady 2 koruny maximalne...

Nevím,ale asi by toto neprošlo-teda pkd budou dělat prohlídku poctivě! Naklápění světel musí být funkční!

hodnocení

0x

Je to opravdu olej?Pod volantem opravdu žádný olej není,nejspíš to bude opravdu ta kapalina ze zeřizování ale té je tam málo takže by to mělo zachvíli přestat :)

pajda20*
hodnocení

Má to vůni a konzistenci jako olej. Úplně mi klouzala noha po gumové podložce když jsem řídil :) . Je ale pravda, že to kapalo jen asi čtvrt hodiny a pak to přestalo. To jsem zapomněl napsat, omlouvám se...

pajda20*
hodnocení

Kamarád mi taky říkal, že by to mohlo být ucpané odvzdušnění převodovky. Bylo by možné taky tohle?

gumidek*

Ano, ale ojediněle. Tlak oleje se tlačí náhonem rychloměru k budíkům a od přístrojovky kape po volantové tyči na zem. Odvzdušnění je na horním hřbetu převodovky nejčastěji pod pákou od spojky. Je to taková 8mm čepička z plastu,která musí jakoby hrkat a nesmí jít snadno vytáhnout nahoru ven (jen musí jít 1mm povytáhnout - tudy se tlak vyrovnává že ujde vzduch).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]