Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení odhlášky

Od: janmotl odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prodal jsem auto kamarádovi který mi ho cca po měsíci vrátil ale já jej na něj již odhlásil mohu zrušit odhlášku na magistrátu nebo se musí auto doregistrovat na kamaráda a pak zase na mě?Ještě se mi stala taková nemilá všc že jsem někam založi velký a malý TP tak mám jen kupní smlouvu když jsem ho kupoval ale na magistrátu by snad měli vidět že vůz byl na mě registrovaný před tím něž jsem ho odhlásil na kamaráda.Děkuji za pomoc Jan Motl

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Prodal jste auto a nedal kupci TP a ORSMV? Klidně to zrušte, není problém. Nechť nahlásí ztrátu.

erikch*
To klidné zruste bohužel tak klidné nezrusi...poněvadž z úhlu pohledu registru je oprávněnou osobou již onen kamarád na nějž je od hlášeno, tudíž jediný možný krok je ted dohlasit(z poloprevodu) a to pouze kamarádem...
janmotl
hodnocení

Já jsem prodal auto které bylo na mě hlášené,odhlásil jsem ho na kamaráda který si ho ode mě koupil ale po měsíci mi ho vrátil i s TP a ORV kde on byl v odhlášce protože si to za ten měsíc na sebe nedohlásil a já by jsem chtěl zrušit tu odhlášku aby jsem to potom mohl znovu odhlásit na nového majitele ale ztratil jsem velký a malý TP tak nevím jestli můžu o nový požádat já a nebo kamarád který je v odhlášcce a jestli jde zrušit ta odhláška nebo si musím auto přihlásit jako bych ho znova koupil.

erikch*
Takže kamarád zajde na svůj místně příslušný úřad,nahlásí ztrátu TP a ORV a v jednom kroku(cíli jednou návštěvou přepážky) dohlasi na sebe...pak muže zase ochladit na...(vás)... a nemůže nikdo jiný než kamarád(jediné zplnomocnit...)...

tex*
hodnocení

0x

Pokud auto nemá zůstat v předvodu a chcete jej evidenčně vrátit zpátky je možné to udělat takto:

-od člověka, na kterého jste auto odhlásil si nechejte napsat prohlášení, že se koupě zrušila a Vás zmocňuje ke změnám( on je nyní vlastníkem)

-běžte na úřad a zde žádejte o zpětné přihlášení na Vás(doložte pojistku), chybějící doklady nahraďte čestným prohlášení o jejich ztrátě

Mělo by to fungovat

janmotl
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď a nevíte jestli na tento úkon bude on potřebovat evidenční kontrolu když on si to na sebe dohlásí a ihned to pak odhlásí na mě na mě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]