Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Se sekačkou do kopce z kopce

Od: muller odpovědí: 4 změna:

Mám pozemek poměrně v prudkém svahu. Škodí sekačce s čtyřtaktním motorem sekání do kopce z kopce, nebo to ničemu nevadí? Použití pojezdu do prudkého kopce motoru (nebo jiné části sekačky) vadí? Děkuji za rady... Müller

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. U toho dvoutaktu se to opravdu nemusí hrotit. Tam se nemá co někam přelívat. Myšlen je mazací olej. Ten je obsažen v namíchané směsi s benzínem. U čtařtaktu je motorový olej ve vaně pod motorem a je většinou rozstřikován po karteru otáčením klikového hřídele a tak je tento mazán. Lepší motory můžou mít olejová čerpadla. Drobný náklon při sekání se čtyřtaktem nevadí. Chvilkový boční náklon na nějaké krátké mezi taky nevadí. Jízda z a do kopce s pojezdem není problém, když je terén rovný. Když na něm nezapadnou kolečka do děr. Pokud ano, potom je to jen dřina. Dá se to řešit zasypáváním těch děr.

raadek*
Honda OHC snese větší sklon než Briggs SV, ale osobně sekám s Briggsem v kopci, kde se sám těžko udržím, vertikálně. Samozřejmě z roviny do kopce aby se motor promazal. Už kvůli kolům, které se při sekání po vrstevnici v prudkém kopci snaží sklouznout (u levných sekaček ulomit). V mírném svahu samozřejmě po vrstevnici. Když sekáte strmý svah směrem dolů, může se olej dostat do motoru a zakouří. Je to i nebezpečné, protože sekačku nemáte pod kontrolou a můžete uklouznout.

hodnocení

1x

Osobně bych to sekal po vrstevnici,určitě to bude pro sekačku méně náročné.

hodnocení

0x

podle toho jakou sekačku máte kupoval jsem bubnovku a říkal jsem že mám pozemek ve svahu a koupil jsem bubnovku s čerpadlem ojeje a snad jsem udělal dobře, dvoutakt je mazán lepe i v kopci ktežto čtyřtakt potřebuje přimázávání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]