Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorky v 16ti

Od: dzorc odpovědí: 6 změna:

Dobrý den je mi 16 a chci si koupit motorku 125 a nevím jestli Hondu NSR nebo choppera. děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednoznačně hodnu, 125ccm v choppru musí být trapas.

hodnocení

0x

Chopper by měla být nadupaná mašina a ne nějaké dětské chrastítko ! Takže jasně tu Hondu, zatím !

amadeus*

Ja vam nevim... chopper je podle me od toho aby byl pohodlny, jezdil laxne a umoznoval jezdci obdivovat okoli. Naprosta vetsina chopperu ma sice velkou kubaturu, ale smesny vykon, trosku vyssi nm, ale v pomeru k vaze je to stejne bida. Prave ta 125ccm chrastitka to dnes uz vetsine chopperu bez problemu nandaji.

Ale pravda... pokud se chce naucit jezdit, tak at si koupi Hondu. Pokud chce nekoho vozit, at si koupi nejakeho maleho choppera.

9hadecuc9

Více než 90% choperů či cruiserů bezproblému ujede jakékoliv sériové 125ccm.

Nejrychlejší sériové 125ccm 2takty mají zrychlení 0-100km/h okolo 6-7s. "Dětský" chopper Yamaha XV 535 Virago má zrychlení 7s.

Co je dle tebe směšný výkon. Já mám v cruiser něco přes 90hp. Maximální rychlost dle TP 207km/h. Zrychlení z 0-100km 3,8s. Není to nic moc, dělaj se silnější cruisery třeba s více než 150hp, ale na normální ježdění to stačí.

Je tomu cca 14dní zpět, co jsem se "honil" s Aston Martin V12 Vantage (510hp) a na zrychlení na okreskách to byl rovnocený soupeř. Do cca 160km/h jsem mu ujížděl, nad tuto rychlost už on.

doplněno 25.04.14 19:51:

@clayman

Ale pochopili. Já reaguji na Naprosta vetsina chopperu ma sice velkou kubaturu

doplněno 25.04.14 20:44:

@amadeus

Kdyby jsi skutečně měl Triumph Rocket III, tak tohle nenapíšeš. Ono totiž zažitý adrenalin vůbec nesouvisí s výkonem a váhou.Adrenalin je pouze prožitek.

Když jsem jezdil na CBR1000RR, tak jsem třeba po okresce letěl 200km/h a nuda. Až když jsem přidal,tak se začalo něco dít. Ten samý adrenalin, ale zažiju s jinou moto už při 150km/h, takže tolik nehrozí rychlá smrt.

Zrovna ten Triumph Rocket III má dobrou stavbu,brzdy, motor, že se s tím dá i dobře závodit. Pokuď jsi to nedokázal, tak ti nebyl souzen.

doplněno 25.04.14 20:53:

Jo a to Virago 535, je natolik malý a lehký kolo, že je rovnocený soupeř pro 125 2t. smich*

V 16ti se ho tyto kubatury (500) vůbec netýkají. Myslím, že jste se nepochopili.
amadeus*

Stojim si za tim, ze naprosta vetsina chopperu ma v pomeru k velikosti motoru a vaze slaby vykon. Na druhe strane to nerikam nijak pohrdave. Choppery proste nejsou delane na adrenalinovou jizdu! Rad bych videl Virago ujizdet na okresce 125cm3 Aprilii RS.

Mam pomerne dost odjezdeno na power cruiseru o objemu 2300 cm3 a vykonem okolo 140hp, ale ani takove monstrum neni delane na zavodeni. Pak si to ale srovnam se svym strojem, ktery ma o 150kg mene, objem 1050cm3, vykon prakticky stejny a k tomu neskutecne agilni...

doplněno 25.04.14 21:33:

Nepisu, ze ho mam, ale ze jsem na nem uz dost odjezdil a pravdepodobne i odjezdim (v rodine mame pet motorek a pri letnich vyletech si je radi pujcujeme)

Zavodit muzete klidne na kolobezce, ale motorkarum nestacite. To, ze to na rovne dalnici rozjedete na 240km/h neni zavodeni. Na okresce, nebo (pro bezpecnost vsech) na okruhu, vam se Speed Triplem R zmizim uz po prvni zatacce. Co se tyce Rocketu, tak s vahou okolo 330kg ma problem i sebelepsi brzda a v zatackach se prilis nezaklonite, protoze je prilis siroka a stupacky vam budou drhnout o zem, vim o cem mluvim. Nema smysl se hadat. Vyjadril jsem se houpe pohrdave o chopperech, coz byla chyba. Ja sam na nich jezdim rad. Spolujezdkyni si na Speeda neposadite - pak z te jizdy nic nemate.

Kazdeho na motocyklech vzrusuje neco jineho. Ja radsi agilni stroj, se kterym se vyblbnu, a v zatackach si temer lehnu. Jet temer 300km/h rychlosti na dalnici mi nic nerika (pokud zrovna nezkoumam maximalku sveho stroje)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]