Nejste přihlášen/a.
Posledních pár dnů se mi nelíbí jak pracuje můj motor ve felině 1,9
Někdy při studenějším motoru začnou třeba kolísat otáčky motoru nahoru a dolu a motor přidává a ubírá,nebo když jedu do zatáčky a prudšeji zatočím tak něco jako by silně klepne, taková rána.
Dnes jsem měnil držák převodovky. Tím to není,
Taky jsem se díval na stav oleje a mám dost pod MIN. může to vysvětlovat ty kolísavé otáčky? Měl ten motor i dost hlučnější zvuk.
Nebo to může být nedostatkem paliva? mám cca půl rezervy
Na nic nečekej a co nejdřív dolij ten olej.
doplněno 17.11.12 15:19:Měla by...
doplněno 17.11.12 15:30:V tom se nevyznám, zeptej se někde v servisu.
Teď v sobotu nikde olej nekoupím, budu se snažit do pondělí nejezdit.
kdyby ho bylo opravdu hodně málo a klesl by tlak, rozsvítila by se kontrolka?
Hlavně nedolívat olej bezhlavě.Je důležité vědět jaký tam byl před tím.Jestli se pomíchají různé druhy oleje,tak to dopadne servisem a generálkou motoru,protože se na 100% zadře.
Zjistit jaký tam je olej( jestli existuje serviska nebo od poslední výměny).Pokud to nejde zjistit,vyměnit celou náplň novou.
To znamená,vleze do motoru např.4,5l ,tak vypustit zbytek starého vyměnit olejový filtr a dát celou novou náplň to znamená 4,5l ne pouze dolívat.
Doporučuji potom vyměnit olej i s filtrem po cca 5.000 km za ten samý co se dá nyní a někam si poznačit jaký to byl pro příští výměnu.
Martin
doplněno 17.11.12 17:24:A podle mě stačí koupit polosyntetiku ne plnou.Jestli to má viíce najeto tak polosyntetika stačí.
Zajeď např. do Lidlu a kup tam 10W40.
Ano pokuď by klesl tlak oleje pod měrnou hodnotu čidla, měla by se rozvístit kontrolka.
Zapoměl jsi dodat, že jsi měl bouchnutou vanu a prasknutý blok u čerpadlla a že jsi to těsnil silikonem. Motor se ti zadírá. To je to kolísání otáček. Kontrolka svítí dost pozdě. Většinou zhasne, až přestane mazat klika a v tu dobu už horní část motoru vůbec nemaže. Taky je důležitá hladina oleje. Některé díly se mažou rozstřikem a ne tlakem.
doplněno 17.11.12 17:34: Myslím, že ten motor už to má spočítané, pokud tohle dělá (takže smíchat tyhle oleje bude jedno). Hlavně tam nějaký olej nalej.
Pořád vydím tu předchozí závadu vzniklou bouchnutím vany. Čerpadlo nepracuje správně. Právě na neutrál, když není v zátěži ukazuje motor, jak lehce běží a to, co dělá není normální.
Ale taky to mohou dělat vstřiky.
Každopádně kontroluj ten stav oleje. Kde se ti ztrácí? Kape na zem nebo ho spaluje motor?
Polosyntetický olej má minerální základ a rozhodně ta čísla neoznačují typ, ale vizkozitu...
Takže? Dolít olej? mám pocit že teď je tam 10W40, bude vadit když doleju 15W40?
doplněno 17.11.12 17:38:Ale to nedělá pořád,jen na neutrál a většinou za studena, nebo jsem jěště myslel že motor nejede naplno kvůli nedostatku paliva,měl jsem dost málo a jel jsem do kopce, a nechtělo to ani táhnout.
No dneska jak jsem měnil ten silentblok asi přes vanu uteklo hodně oleje...Při dotahování jsem to dotáhnul na smrt, silikon se trochu roztáhnul a šrouby povolily, takže jsem je dnes jěště víc dotáhnul, teď už by neměl unikat.
Budu doufat že to dělá nedostatkem oleje, ale nedělá to pokaždé co zařadím neutrál.
šrouby vany se na krev nedotahují. Pak to teče. Navíc se dotahují ve správném pořadí (nejčastěji ve spirále od středu ven).
doplněno 19.11.12 14:08: Při demontáži vany nebo výměně řetězu se běžně olej mění. Pokud se dodrží čistota prostředí a práce při přelévání, tak je olej možné použít zpět, ale nový je nový
Tak to má bejt
Na ten olej mám najeto cca 5500km...Nebude lepší když vyměním rovnou celý olej? plus filtr
doplněno 19.11.12 15:50: Dnes jsem koupil 1l 10W40 dolil jsem 0,5l a je to přesně mezi MIN a MAX
Takhle to nechám do jara, pak vyměním rozvody i olej
gumidek:tobě je kolik? Koukám že se dost vyznáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.