Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převodovka do motokáry

Od: gaz odpovědí: 6 změna:

Zdravím, momentálně jsem přemýšlel nad stavbou domácí motokáry. Doma mám docela slušný motor ze sekačky, ale potřeboval bych nějakou převodovku.

Nevíte, kde sehnat něco takového, jako je na přiloženém obrázku? Nebo aspoň pod jakým názvem toto vyhledávat na internetu? (5ti rychlostní převodovka se vstupní hřídelí a výstupním ozubeným kolem) Nemusí to být přesně něco takového, jen podobné/použitelné. Vždy když vyhledávám převodovky, tak mi to najde akorát díly na automobily a to se samozřejmě dá jen těžko použít.

Děkuji předem za rady. :)

Převodovka do motokáry

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

2x

Jestli si chceš pohrát, navštiv nějaké vrakoviště, kup převodovku z maloobsahového auta, ořezej všechny zbytečné nálitky a máš krásnu převodovku i se zpátečkou.

doplněno 02.06.14 21:52:

Originál spojka těžko, ale dříve se to dělalo také mechanickým napínákem na primárním řemenu. Z profesionálního hlediska to je trochu prasárna, ale fungovalo to.

gaz
hodnocení

To by šlo. :) Myslíš, že by se z toho dala použít i ta spojka? Samozřejmě s trochou úsilí.. (a trochou kladiva především!) :D

novada*
Spojka je na setrvacniku..

pfpetr*
hodnocení

0x
Existujii tisíce motoru s již funkcni převodovkou tak proč chces použít zrovna motor který je nastaveny na beh ve velkých otáčkách s ním regulaci plynu. Ti z nej raději postav letadlo . Z vlastní zkušenosti ti pořadím koupi již něčeho hotového nebo továrního ve finiši to totiž bude fungovat hned a vyjde to levneji
gaz
hodnocení

Samozřejmě, že to řešení mě napadlo, ale když už ten motor doma mám, tak jsem se chtěl zkusit zeptat. A ten motor není na vysoké otáčky, má rozsah od 2000-3600 ot./min. Jde o to, že i motor z pionýra teď všichni prodávají za majland, pokud je ve slušném stavu, natož nějaký silnější ze stopětadvacítky atp.

hodnocení

0x

K čemu převodovku a ještě pětikvalt? Na takové prdítko? Jednoduchou spojku a převod řetězem vybrat tak, aby to tak nějak jelo. Nebo převod řemenem a spojku nahradit prokluzem, jak píše kolega. Těch pár spálených řemenů, než se to omrzí nehraje roli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]