Nejste přihlášen/a.
Zdravím, momentálně jsem přemýšlel nad stavbou domácí motokáry. Doma mám docela slušný motor ze sekačky, ale potřeboval bych nějakou převodovku.
Nevíte, kde sehnat něco takového, jako je na přiloženém obrázku? Nebo aspoň pod jakým názvem toto vyhledávat na internetu? (5ti rychlostní převodovka se vstupní hřídelí a výstupním ozubeným kolem) Nemusí to být přesně něco takového, jen podobné/použitelné. Vždy když vyhledávám převodovky, tak mi to najde akorát díly na automobily a to se samozřejmě dá jen těžko použít.
Děkuji předem za rady.
Jestli si chceš pohrát, navštiv nějaké vrakoviště, kup převodovku z maloobsahového auta, ořezej všechny zbytečné nálitky a máš krásnu převodovku i se zpátečkou.
doplněno 02.06.14 21:52:Originál spojka těžko, ale dříve se to dělalo také mechanickým napínákem na primárním řemenu. Z profesionálního hlediska to je trochu prasárna, ale fungovalo to.
Samozřejmě, že to řešení mě napadlo, ale když už ten motor doma mám, tak jsem se chtěl zkusit zeptat. A ten motor není na vysoké otáčky, má rozsah od 2000-3600 ot./min. Jde o to, že i motor z pionýra teď všichni prodávají za majland, pokud je ve slušném stavu, natož nějaký silnější ze stopětadvacítky atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.