Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám exekuci, auto v polopřevodu

Od: leniburka odpovědí: 21 změna:

Mám nejspíš exekuci u VOZP a asi něco u DP.

Před rokem a čtvrt, jsem dostala možnost zakoupit si auto od bratrance. Auto na mne přehlásil, STK a vše potřebné je zařízeno, ve VTP jsem uvedena a v MTP mám dírky. Auto jsem tenkrát raději úplně nepřevedla. Řidičák jsem si dodělala až tento měsíc. Do té doby jsem auto neprovozovala a stálo u rodičů, kde mám odhlášený pobyt na MÚ.

Myslíte, že je možnost, že bych zašla na nějaký úřad nebo policii s VTP, že jsem MTP ztratila, a že by mi dali potvrzení o ztátě a pak zašla na magistrát a pokusila se dostat nový MTP? Myslíte, že by šťourali, že byl tamten proděravělý a třeba by to opsali z VTP na ten MTP?

Nemáte například radu, když mne zastaví hlídka a zjistí, že MTP má dírky? Můžu se prokázat VTP, potvrzením z STK a dalšími potvrzeními, které jsem k dokončení převodu tenkrát dostala?

Na co mám a nemám reagovat u hlídky policie?

Jak argumentovat?

Děkuji za rady, snad to pomůže i jiným, asi nejsem v této záležitosti jediná.

:) *hi* *nevi* *andel* *modla* *srdce*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hjk
hodnocení

0x

Vážně si myslíte, že hlídka Policie na ulici nemá přístup k datům v evidenci? Čekejte tučnou pokutu (případně další exekuci)za neuhrazené povinné ručení (předpokládám, že není uhrazeno).

hjk, co to píšete za nesmysl?

leniburka
hodnocení

povinné ručení hradím

leniburka
hodnocení

nevím jak vysoká pokuta při nějaké této kontrole je, ale když mi u toho malý techničák neodeberou nebo neznehodnotí, tak to snad nějak přežiju a tu pokutu zaplatím.

paw*
hodnocení

0x
Hrajete novou hru?
zpravy.aktualne.cz/...
At si auto prihlasi na sebe vasi.rodice a vam ho jenom pujci.

buss
hodnocení

0x

MTP? Doregistrujte na se sebe, nebo "prodejte" rodičům či jinému. Polici můžete oznmáit tak jedině ztrátu, krádež auta... ORV osvědčuje údaje v TP!

danys*

jen běžte nahlásit ztrátu, oni vás s úsměvem vypoklonkujou s tím, že ohledně ztráty musíte na příslušný odbor dopravy.

Pokud nahlásíte odcizení, tak to s vámi sepíšou, ale plní radosti určitě nebudou, takže až uvidí, že jste vozidlo v zákonné lhůtě nepřihlásila, tak vás oznámí na příslušný městský úřad.

Lidi jako jste vy bych hnal. Povinnosti žádný, jen vymýšlet jak všechno ojebat!

leniburka
hodnocení

děkuji za odpověď, nikoho se ojebat nesnažím, jen hledám nějaký slušnější způsob, jak vyřešit svou ne zrovna dobrou situaci, kterou se snažím narozdíl od jiných dát do pořádku.

Po úraze zaviněným druhou osobou a neurologických problémech z toho, jsem si po vyléčení našla práci, dostala možnost si za ušetřené peníze pořídit auto a pracovat na sobě, abych se lépe zařadila do pracovního procesu. To je špatně?

leniburka
hodnocení

tu ekodaň jim klidně zaplatím, ale jde mi o to, aby to auto nepřepsali a exekutor mi ho nevzal.

leniburka
hodnocení

možnost je to dobrá, třeba na matku, ale už tak si kvůli tomu prošla svým a nevím jestli bych jí tím spíš nerozčílila. U otce nepochodím, a sestra se švagrem do toho nepůjdou. Jiné příbuzné bohužel nemám. A cizímu člověku se to bojím prodat, mohl by mi to auto na základě vzít a tak.

hodnocení

0x

Lenko, nechápu spojení s "Mám nejspíš exekuci u VOZP a asi něco u DP" a evidencí vozidel.

1) platíte pojištění?

2) proč si nedohlásíte vozidlo na sebe?

3) Techničák s dírkamui není problém.

4) Prokazovat "VTP, potvrzením z STK a dalšími potvrzeními" komu se tím chcete prokazovat?

5) Policii reagujte na to, co se Vás ptá.

doplněno 23.04.14 08:44:

doplnění

1/ pojištění platím, ...to Vás chválím

2/ bojím se, že když si ho nahlásím na sebe, tak by mi ho mohli vzít...vlastnictví se neurčuje zápisem v registru, ale kupní smlouvou. Takže Vám ho může vzít i teď, když je na Vás ohlášené.

4/ a 5/ nevím, Když nevíte, tak poslecněte rady.

Děkuji moc,... i když jsem samozřejmě hříšník... to se stává hodně lidem, že jsou hříšní, ale Vy se snažíte napravit chyby.

Už tedy víte co udělat?

leniburka
hodnocení

1/ pojištění platím, ale měla jsem nedoplatky z doby kdy jsem ze zdravotních důvodů nemohla půl roku pracovat a následně další půl rok si najít práci kvůli tomu. ale to samozřejmě je moje chyba, to uznávám. včetně těch pár pokut u DP. Nějaká rozhodnutí exekutora mi přišla, a jak mám peníze, tak se to snažím splácet. Ale u nich nikdy nevíte, a i když to doplatím, tak ta ex. rozhodnutí tam nějakou dobu ještě viset asi budou. Jedná se jen o zdrav. pojišťovnu a ty DP.

2/ bojím se, že když si ho nahlásím na sebe, tak by mi ho mohli vzít.

3/ takže i dyž ho mám takto rok a čtvrt, tak to nevadí (i když to samozřejmě správné není, to vím a sypu si popel na hlavu)?

4/ a 5/ nevím, ale když mě náhodou z jakéhokoliv důvodu budou kontrolovat, a budu se bát ukázat ten malý techničák kvůli dírkám, tak nevím jak reagovat. Raději všechny dokumenty od auta včetně kupní smlouvy vozím sebou.

Děkuji moc, působíte tu na mne nejrozumněji a trochu mám pocit, že mě chápete, i když jsem samozřejmě hříšník.

:)

leniburka
hodnocení

ještě mě napadla možnost, zda by exekutor přivřel oči, kdybych si nějak zařídila, že auto potřebuji k plnění pracovnívh záležitostí. Pracuji v produkci, což by asi problém nebyl.

akorát, tím, že mám trvalé bydliště na MÚ, tak nemám možnost založit si živnostenský list, jedině, že bych si někde zařídila jiný trv. pobyt, i když se tam vůbec nebudu vyskytovat.

a další možnost je, že známý je po mrtvici a budu mít možnost o něj pečovat jako asistentka/pečovatelka. snad existuje možnost, že i z tohoto důvodu budu auto potřebovat jako osoba, která je schopna mu převozy zajistit.

co myslíte?

leniburka
hodnocení

povinné ručení zaplacené mám kompletně na celý rok.

velký techničák je už napsaný na mne.

malý techničák je proděravěný se jménem prodávajícího.

kupní smlouvu mám.

potvrzení o platné STK mám.

řidičák mám.

občanský průkaz mám.

přepis vozidla proběhl v lednu 2013, ale nedoregistrovala jsem ho do registru vozidel a tím pádem není zaplacena ekodaň.

hodnocení

0x

Předně co je to VTP a MTP? Pkd by to byloVPT nebo MPT tak to znamena velký-malý plešatý trpaslík ale tako?

Nazývejte věci tak jak se jmenují a to TP-technický průkaz a OTP osvědčení o technickém průkazu) což asi nemáte a spíše jde o ORV-osvědčení o registarci vozidla!

Pkd vás zastaví PČR či strážníci MP tak se předkládají stanovené doklady-ŘP,ORV popř ještě OP,jo ještě mohou chtít vidět i zelenou kartu (uzavřené PR) Ničím jiným se při silniční kontrole neprokazuje (víjímka je možná,když jedete z ciziny která není v eu a máte pas!).Možná po vykonané kontrole se ještě předkládají obrázky třeba s p.Boženou Němcovou nebo Komenským či Palackým dle výše pokuty!

V první řadě si dejte do pořádku věci s DP a VoZP abyste nebyla v exekuci (mohou vám exekučně zabavit i onen vůz!pkd neprokážete že nejte vlastník) a pak dejte do pořádku legislativně své autí- evidenční, a dohlásit na sebe! a doufám že máte uzavřene PR! To může být ještě dražší než-li u DP!

leniburka
hodnocení

velký technický průkaz a malý technický průkaz.

povinné ručení mám samozřejmě zaplacené.

jen se bojím, že když to doregistruji, tak by mi auto mohli vzít. Tak nevím jak budou policisti reagovat u nějaké třeba běžné kontroly na proděravený malý techničák.

Bydlím v centru Prahy a trv. bydliště mám nahlášené na MÚ na okraji Prahy.

Exekutorům se snažím doplácet podle možností každý měsíc podle peněz co mi zbydou. Účet v bance mi kupodivu ještě po celou dobu neobstavili, což je divné, ale můžu být ráda. I když doplácím, tak ale těžko říct, co se jim hne v hlavě a třeba by mi auto sebrali.

Děkuji za jakoukoliv radu.

asd*

Vlastnictví určuje kupní smlouva, ne zápis v registru. = pokud je na vás odhlášené, tak to exekutor zjistí a zjistí taky že je vaše. = dohlášením neriskujete nic víc než teď, ponecháním v polopřevodu nic nezískáte. Pokud obstaví účty atd., tak můžete čekat i zabavení auta.

Majitel musí být někdo jiný a změna majitele musí být ještě před exekucí... = kupní smlouva z doby ještě před exekucí, vyberte někoho spolehlivého kdo vám auto zase někdy vrátí (jinak by bylo lepší auto prodat a použít na splacení dluhů)

leniburka
hodnocení

ještě taková otázka... dejme tomu, že bych auto doregistrovala a dostala nový malý technický průkaz a kdyby mne zastavila hlídka policie, a třeba by si v těch svých záznamech našla, že auto sice je moje, ale dejme tomu, že podléhá té exekuci, na co má policie právo?

Samozřejmě je možné, že to tam být i nemusí, ani účet mi zatím neobstavili, i když to rozhodnutí o exekuci mi přišlo někdy před 2 lety.

To jste teda opravdu Borka (od slova Borec!ne kůra stromu"!) Náte dva roky rozhodnutí o exekuce a ani dodnes ještě nevíte zda-li jste něco splácela či nikoli? To je trošinku na hlavičku,buďto si tady z nás děláte legraci nebo jste nesvéprávná a proto takový ...dotaz!

doplněno 23.04.14 20:46:

Tak to je něco jiného! To jste ale měla napsat ihned! a ne že asi mám exekuci!

Nevím skutečnosti ,ale asi máte splátkový kalendář či jak se to zove, a protože splácíte svůj dluh,tak Nemátte exekuci na plat ani na nic jiného (s výjímkou dané částky!)!Jenže toto vše asi máte právšě v tom rozhodnutí o exekuci!

leniburka
hodnocení

Na základě tohoto rozhodnutí splácím, ale nevím, jestli mi zabaví auto, účet mi ještě za 2 roky neobstavili, i když je fakt, že víc než 5000,- si na něm nenechávám.

buss

Když tak zákon zná ORSMV, popř. ORSV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]